eur:
394.02
usd:
368.66
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Az elnöki sajtószolgálat által közreadott képen a rakétával felfegyverzett Passzát hadihajó matrózai az orosz haditengerészet napjának alkalmából tartott szentpétervári díszszemlén 2020. július 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

A Csendes-óceánon cirkál az orosz flotta

A védelmi tárca szerint a tengeralattjárók felkutatását, a légvédelem megszervezését, valamint a felszíni és légi célok elleni fellépést gyakorolják.

Több mint negyven hadi- és a támogató hajó, valamint mintegy húsz repülőgép és helikopter részvételével gyakorlatot kezdett az orosz csendes-óceáni flotta – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint a tanmanőverek során ellenséges tengeralattjárók felkutatását, a légvédelem megszervezését, valamint a felszíni és légi célok elleni fellépést gyakorolják.

A védelmi minisztériumnak a TASZSZ hírügynökség által ismertetett közleménye szerint a gyakorlat résztvevői az összpontosítási körlet elhagyása után már számos, egyebek között aknaveszélyes tengeri területek leküzdésére irányuló feladatot elvégeztek, valamint tüzérségi lőgyakorlatot tartottak a békés hajózásra veszélyt jelentő úszó műaknákra.

(A nyitókép illusztráció: az elnöki sajtószolgálat által közreadott képen a rakétával felfegyverzett Passzát hadihajó matrózai az orosz haditengerészet napjának alkalmából tartott szentpétervári díszszemlén 2020. július 26-án.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×