eur:
389.52
usd:
363.14
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
ST. POELTEN, AUSTRIA - MARCH 19:  (EDITORIAL USE ONLY) In this handout picture Josef Fritzl  is seen during day four of his trial at the country court of St. Poelten on March 19, 2009 in St. Poelten, Austria. The 73-year-old Austrian is on trial for murder, rape and incest after allegedly imprisoning his daughter in a cellar for 24 years and fathering seven children with her. (Photo Handout by APA via Getty Images)
Nyitókép: APA/Getty Images

Szabadulhat a pszichiátriáról az amstetteni rém, sőt…

Josef Fritzl szörnyű bűnöket követett el, a korábbi bírósági döntés értelmében élete végéig zárt pszchiátrián kell(ene) élnie.

Az Origo felidézi: az amstetteni vérfertőzési botrány 2008. április 27-én került ki a médiába. A vád szerint egy helyi lakos, Josef Fritzl (sz. 1935) 1984 óta, 24 éven keresztül tartotta fogva saját lányát, Elisabeth Fritzlt, a pincéjükben kialakított helyiségben, s időközben többször megerőszakolta. Vérfertőző viszonyukból hét gyermek született, akik közül hármat Josef Fritzl és felesége, Rosemarie Fritzl nevelt, hármat pedig a pincében tartott fogva, az egyik gyermek pedig még közvetlenül a születése után elhalálozott (a férfi ezután elégette a tetemét). A nő több mint két évtizedes raboskodásának végül egy orvosi vizsgálat vetett véget.

Az elkövető az ítélethozatal előtt egy nappal, 2009. március 18-án mindent beismert, majd március 19-én életfogytiglani börtönre (elmegyógyintézetre) ítélték, ami ellen nem fellebbezett.

Most egy háromtagú bizottság tárgyalta az ügyet, amely úgy döntött, hogy a férfi már nem jelent veszély a társadalomra, és ki kell engedni a pszichiátriai intézetből, hogy aztán egy hagyományos börtönbe töltse le büntetésének hátralévő részét. Minderről Ferdinand Schuster bírósági szóvivő beszélt az Austria Press Agencynek a Daily Star szerint. Az ügyészség a döntés ellen fellebbezett, és az ügyet a bécsi felsőbb bírósághoz küldte. Ha Bécsben mégis jóváhagyják, Fritzlt jövőre, 2023-ban szabadon engedhetik, az osztrák törvények szerint ugyanis már 15 évet letöltött büntetéséből.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×