eur:
387.69
usd:
357.02
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál
2020. február 27-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivőjéről a moszkvai Dream Island élménypark avatóünnepségén. 2020. május 12-én Dmitrij Peszkovot kórházba szállították koronavírus-fertőzéssel.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Samil Zumatov

Hétfőn biztosan nincs orosz–ukrán tárgyalás

Az orosz elnöki szóvivő szerint kedden viszont igen.

Hétfőn várható volt korábbi bejelentések alapján, hogy tárgyalóasztalhoz ül Törökországban Ukrajna és Oroszország képviselője, hogy a két ország közt fennálló konfliktussal kapcsolatban személyesen egyeztesse álláspontját.

Azonban Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfői közléséből világossá vált, az orosz delegáció noha hétfőn útra kel, tárgyalni csak kedden fog legkorábban.

A személyes találkozók "lehetővé teszik a beszélgetések koncentráltabb, feszesebb és tartalmasabb lefolytatását" - mondta.

"Sajnos nem mondhatjuk, hogy eddig jelentős eredmények vagy áttörések történtek volna" - tette hozzá a BBC tudósítása szerint.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×