eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma
Az ukrán területvédelmi erők tagjai fegyverekkel gyakorlatoznak Harkivban 2022. március 11-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/Vaszilij Zslobszky

Oroszország katonai célpontnak tekinti a fegyverszállítmányokat

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes egyértelműen fogalmazott.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes közölte, hogy legitim katonai célpontnak tekintik azokat a fegyverszállítmányokat, amelyeket az Egyesült Államok és szövetségesei küldenek Ukrajnába. Rjabkov szerint ezt az amerikai fél számára is világossá tették.

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök éppen ezzel indokolta, hogy Magyarország miért nem engedi át a területén NATO és az EU országaiból érkező fegyverszállítmányokat – noha magát az uniós fegyverszállítmány elindítását a magyar kormány is a szavazatával támogatta.

A Sky News tudósítása szerint Rjabkov arról is beszélt, hogy a nyugati szankciók kivetése „példátlan kísérlet arra, hogy komoly csapást mérjenek az orosz gazdaság különböző ágazataira”, de Oroszország kimérten fog cselekedni, hogy ne ártson saját magának. A miniszterhelyettes szerint Oroszország nem szándékozik kitiltani nyugati médiumokat és vállalkozásokat, mert nem akarja eszkalálni a helyzetet.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×