eur:
389.65
usd:
363.4
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Chelsea labdarúgóklub címere a londoni Stamford Bridge stadion egyik kapuján 2022. február 28-án. A Chelsea tulajdonosa, az orosz Roman Abramovics  2022. február 26-án a klub jótékonysági alapítványának kezébe adta a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea irányítását. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

A Roman Abramoviccsal szembeni intézkedés miatt leállt a Chelsea eladása

Egyesült Királyságban szankciókkal sújtották a sportklub távozó tulajdonosát.

Nagy-Britannia csütörtökön közölte, hogy vagyonbefagyasztást rendelt el Roman Abramovics, a Chelsea labdarúgóklub tulajdonosa és Igor Szecsin, a Rosznyeft orosz olajipari csoport vezérigazgatója, valamint Oleg Deripaszka (akinek részesedése van az En+ Groupban), Dmitrij Lebegyev (a Bank Rosszija elnöke), Alekszej Miller (a Gazprom energetikai vállalat vezérigazgatója) és Nyikolaj Tokarev (az orosz állami tulajdonú Transneft olajvezetékeket üzemeltető vállalat elnöke). A britek szerint a Vlagyimir Putyinhoz fűződő kapcsolataik miatt a szankciós listára felvett hét személy együttes nettó vagyona 15 milliárd font - írta meg a Portfolio.

A brit kormány csütörtökön azt is közölte, hogy lehetővé teszi a Chelsea labdarúgóklub számára, hogy folytassa a mérkőzések lejátszását, annak ellenére, hogy a vagyonbefagyasztással és a szankciókkal Abramovics számára megakadályozta, hogy eladja az angol Premier League-ben szereplő csapatot.

Nadine Dorries, Nagy-Britannia sportminisztere elmondta, a különleges játékengedélyt azért adta ki a kormány, hogy a Chelsea fizetni tudja a személyzetet és a jegytulajdonosok látogathassák a meccseket, mivel nem akarták megkárosítani a regnáló BL-győztest, de a szankciókkal sújtani kívánják annak tulajdonosát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×