eur:
389.09
usd:
362
bux:
68671.55
2024. május 8. szerda Mihály
A washingtoni Fehér Ház által közreadott képen Joe Biden amerikai elnök (j) videókonferencia keretében folytat megbeszélést Vlagyimir Putyin orosz elnökkel (a kijelzőn) a washingtoni Fehér Házban 2021. december 7-én. A megbeszélésen részt vesz Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó (b), Antony Blinken amerikai külügyminiszter (j2) és Eric Green, a nemzetbiztonsági tanács Oroszországért és Közép-Ázsiáért felelős igazgatója (j3).
Nyitókép: MTI/AP/A washingtoni Fehér Ház/Adam Schultz

Kiderült, mit mondott Joe Biden a csúcstalálkozón Vlagyimir Putyinnak

Az amerikai elnök "kemény szankciókat" helyezett kilátásba Oroszországgal szemben, ha Moszkva megtámadja Ukrajnát – közölték az amerikai kormány illetékesei, miután a két államfő videohíváson keresztül csúcstalálkozót tartott.

Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója szerint őszinte és professzionális megbeszélés volt, Biden sem ígéreteket, sem engedményeket nem tett, miközben az orosz elnök azt várja el, hogy a NATO kötelezze el magát, hogy nem vesz fel tagjai közé több országot Kelet-Európában.

"Ha Vlagyimir Putyin azt szeretné, hogy az Északi Áramlat-2 vezetéken földgázt tudjon szállítani, akkor talán nem vállalja annak kockázatát, hogy megtámadja Ukrajnát" – helyezett kilátásba egy válaszlépést Sullivan. "Amit 2014-ben nem tettünk meg, azt most készen állunk megtenni" – tette hozzá a tanácsadó, a Krím elcsatolása miatt bevezetett büntetőintézkedésekre utalva.

Sullivan arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok megerősítheti jelenlétét a NATO kelet-európai államaiban, és a nyugati szövetségesek további védelmi támogatást nyújthatnak Kijevnek.

Az amerikai elnök csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is egyeztet.

Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Furcsán viselkedik a forint

Furcsán viselkedik a forint

A tegnap délutáni dollárerősödés ellenére továbbra sem beszélhetünk fordulatról a forint piacán, a dollárral szemben ugyan távolodik a jegyzés a kulcsfontosságú 360-as szinttől, az euróval szemben azonban továbbra is több mint kéthavi csúcsának közelében mozog a magyar deviza szerdán is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×