eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Petr Fiala, a a hárompárti Spolu koalíció (j) és Vit Rakusan, a Polgármesterek és Függetlenek (STAN) vezetője (j2) a kormányfőjelöltek rádiós vitája előtt Prágában 2021. október 8-án. Csehországban október 8-9-én választják meg a parlamenti alsóház 200 képviselőjét.
Nyitókép: Petr Fiala, a a hárompárti Spolu koalíció (j) és Vit Rakusan, a Polgármesterek és Függetlenek (STAN) vezetője (j2) a kormányfőjelöltek rádiós vitája előtt Prágában. MTI/EPA/Martin Divisek

Megalakulhat a prágai Fiala-kormány

A Polgári Demokratikus Párt elnöke elfogadta Milos Zeman hivatalos felkérését.

Kormányalakítási tárgyalásokkal bízta meg Petr Fialát, a Polgári Demokratikus Párt (ODS) elnökét Milos Zeman cseh államfő - jelentette be a cseh államfői iroda közleményben.

Petr Fiala a megbízatást elfogadta.

"Milos Zeman köztársasági elnöktől kedden hivatalos megbízatást kaptam a kormányalakítási tárgyalásokra. A megbízatást elfogadtam. A következő napokban folytatni fogom a tárgyalásokat koalíciós partnereimmel a kormány végleges formájáról" - reagált az elnöki iroda közleményére Petr Fiala.

Az októberi képviselőházi választásokat a hárompárti Spolu szövetség nyerte, amelynek Petr Fiala kormányfőjelöltje. A Spolu és a harmadik helyen végzett kétpárti PirSTAN szövetség közösen akar kormányt alakítani, és hétfőn aláírták a koalíciós szerződést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×