eur:
395.5
usd:
372.6
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Ferenc pápát hívők köszöntik a heti általános audienciája előtt a vatikáni Apostoli Palota Szent Damáz-udvarán 2021. június 9-én.
Nyitókép: MTI/AP/Alessandra Tarantino

Ferenc pápa üzent az őt Budapesten váróknak

A hitüket az ellenségesség és üldözés közepette is gyakorlók oltalmát kérte az egy hét múlva kezdődő útjához Ferenc pápa vasárnapi beszédében, amelyben a Budapesten tartott 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) nyitónapját üdvözölte.

Ferenc pápa a Szent Péter térre néző ablakból, délben mondott beszédében emlékeztetett, hogy jövő vasárnap Budapestre látogat a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére, majd Szlovákiába utazik tovább.

"Ezek az imádságnak szentelt napok lesznek Európa szívében" – mondta a katolikus egyházfő.

Köszönetet mondott a látogatását előkészítőknek, és előzetes üdvözletét küldte mindazoknak, akik várják érkezését. "Én is szívből készülők velük találkozni, és arra kérek mindenkit, hogy utamat kísérje imával" – mondta Ferenc pápa.

A katolikus anyaszentegyház vezetője a szeptember 12. és 15. közötti látogatásához oltalmat kért azoktól, akik Európának a látogatástól érintett helyszínein hitüket hősiesen gyakorolták "az Evangéliumot ellenségesség és üldözés közepette is tanúsítva".

"Ők segítsék ma is Európát a tanúságtételben, nem annyira szavakkal, mint cselekedetekkel, az irgalmasság és a befogadás tetteivel" – jelentette ki Ferenc pápa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×