eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ferenc pápa a vízkereszt ünnepe alkalmából tartott szentmisén a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2019. január 6-án. A vízkereszt a nyugati keresztény egyház számára a karácsonyi ünnepkör zárónapját jelenti, míg az ortodox keresztények vízkeresztkor ünneplik Jézus Krisztus születését.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci

Ferenc pápa: meg kell tanulnunk harmóniában élni

Szerinte az emberiség részéről a pandémiát követően az számítana a legrosszabb reakciónak, ha az egészségügyi vészhelyzetet egy annál is "lázasabb fogyasztási láz és egoista önvédelem" követné.

Sokszínű társadalmat szorgalmazott Ferenc pápa a vándorlók és menekültek egyházi világnapjára csütörtökön kiadott üzenetében, amelyben a pandémia utáni világ lehetőségeit mérlegelte befogadást szorgalmazva az egyház részéről is.

Az egyházfő az emberek közötti különbözőségektől, valamint a kultúrák találkozásától színes társadalomról és sokszínű jövőről írt. "Meg kell tanulnunk másokkal harmóniában és békében élni" - jelentette ki.

Ferenc pápa megismételte gyakran hangoztatott véleményét, miszerint ehhez

"le kell bontani a falakat, és hidakat kell építeni".

Úgy vélte továbbá, hogy a napjainkban zajló migrációs folyamatok "lehetőséget kínálnak félelmeink legyőzésére". Megjegyezte, hogy a határokat a találkozás kiváltságos helyszíneivé kell változtatni.

Az egyház 1914 óta tartja meg a vándorlók és menekültek napját, amely az idén szeptember 26-ra esik, de a pápa üzenetét a Vatikán előre közölte.

Ferenc pápa szerint az emberiség részéről a pandémiát követően az számítana a legrosszabb reakciónak, ha az egészségügyi vészhelyzetet egy annál is "lázasabb fogyasztási láz és egoista önvédelem" követné. A pápa reményét fejezte ki, hogy a járvány után az individualizmust a többes szám első személy váltja fel, máskülönben a "legmagasabb árat azok fizetik meg, akik könnyűszerrel válnak másokká, ők az idegenek, migránsok, kirekesztettek, mindazok, akik a létezés peremére szorultak".

"Mindannyian ugyanabban a csónakban evezünk" - írta a pápa.

Azt hangoztatta, hogy üzenetét elsősorban a hívő katolikusokhoz intézi annak érdekében, hogy az egyház minél inkább befogadó legyen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×