eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó koronavírus elleni oltóanyagának beadására készül egy ápoló az angliai Newcastle oltóközpontjában 2021. január 11-én. Ez a hét új oltóközpont egyike, amelyek ezen a napon nyíltak meg Angliában a vakcinák tömeges beadására. A felirat arra figyelmeztet, hogy csak előzetes jelentkezés alapján fogadják a pácienseket.
Nyitókép: MTI/AP/Scott Heppell

Dánia felfüggeszti az AstraZeneca beadását

Egy olyan eset miatt, amely hasonlít az osztrákhoz.

Dánia óvintézkedésként felfüggesztette az AstraZeneca vakcináját, mert véralvadást tapasztaltak egy betegnél, aki megkapta, meg is halt - értesült az Euronews.

A dán egészségügy ugyanakkor közölte, nem lehet megállapítani egyelőre, hogy van-e összefüggés az oltás és a halálesethez vezető vérrögök között.

"A dán történelem legnagyobb és legfontosabb vakcinázási folyamatának közepén vagyunk. És most szükségünk van minden oltásra, amelyet kaphatunk. Ezért az egyik vakcina szüneteltetése nem könnyű döntés" - mondta Søren Brostrøm, a Dán Egészségügyi Hatóság főigazgatója.

Azt korábban - a hasonló osztrák eset kapcsán - az Infostart is megírta, hogy az Európai Gyógyszerügynökség is kijelentette, nincs kimutatható összefüggés az AstraZeneca-oltás és a véralvadás között.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×