eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc
London, 2017. augusztus 3.Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet brit királynő 96 éves férje tengerészgyalogosok felvonulását szemléli meg utolsó hivatalos programján a Buckingham-palota udvarán 2017. augusztus 2-án. Fülöp herceg kötelezettségeit Károly herceg és a trónörökös két fia, Vilmos és Harry herceg veszi át. (MTI/APpool/Yui Mok)
Nyitókép: MTI/APpool/Yui Mok

Friss fejlemények Fülöp herceg állapotáról

Visszavitték Fülöp edinburghi herceget a legnagyobb londoni szívgyógyászati klinikáról abba a magánkórházba, ahová először beszállították.

A Buckingham-palota közleménye megerősítette, hogy II. Erzsébet királynő 100. életévében járó férjén a Szent Bertalan nevét viselő kórházban - St. Bartholomew's Hospital - a héten sikeres kardiológiai beavatkozást hajtottak végre.

A brit királyi család londoni hivatalának rövid tájékoztatása szerint Fülöpöt pénteken visszavitték a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba, ahol várhatóan még napokig folytatódik kezelése.

Az edinburghi herceg, aki júniusban ünnepli 100. születésnapját, immár 17 napja van kórházban.

Fülöpöt február 16-án vitték a windsori rezidenciáról a királyi család magas rangú tagjait rendszeresen kezelő King Edward VII londoni magánkórházba az akkori hivatalos tájékoztatásban közelebbről nem részletezett fertőzés és egy már régebb óta fennálló szívprobléma miatt.

Innen hétfőn átvitték a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) által működtetett Szent Bertalan Kórházba azzal a céllal, hogy a fertőzés mellett a herceg szívproblémáját is megvizsgálják.

A kardiológiai beavatkozást szerdán hajtották végre, és a Buckingham-palota pénteki közleménye szerint Fülöpöt ismét a VII. Eduárd kórházban kezelik.

A palota továbbra sem közölte, hogy a közkeletűen csak Barts néven emlegetett Szent Bertalan Kórházban pontosan milyen kardiológiai kezelést végeztek el a hercegen, és azt sem ismertette, hogy a szívprobléma mellett Fülöpnek milyen jellegű fertőzéses megbetegedése van.

Udvari illetékesek már a herceg kórházi kezelésének elején hangsúlyozták, hogy Fülöpöt nem koronavírus-fertőzés miatt kellett kórházba vinni.

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő - aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját és 69 éve ül az Egyesült Királyság trónján - január 9-én megkapta a koronavírus elleni oltást.

A londoni City pénzügyi központjában működő, csaknem 900 éve alapított Barts Európa legnagyobb szívgyógyászati klinikája.

Fülöp herceg - aki 2017 őszén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől - az elmúlt években több más alkalommal is kórházi kezelésekre szorult fertőzéses és belgyógyászati panaszok miatt, de a mostani az eddigi leghosszabb kórházi tartózkodása.

Címlapról ajánljuk
Amerikai bevásárlókörúton a német védelmi miniszter: az Egyesült Államok szállít, Németország fizet

Amerikai bevásárlókörúton a német védelmi miniszter: az Egyesült Államok szállít, Németország fizet

Két legyet egy csapásra – így foglalható össze leginkább Németország védelmi miniszterének az Egyesült Államokban tett látogatása. Boris Pistorius egyrészt határozott kommunikációval igyekezett hangsúlyozni, hogy a szövetségesek számíthatnak Németországra,. Másrészt nem hagyott kétséget afelől, hogy országa számít az Egyesült Államok támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Rég nem látott hosszú menetelésben az amerikai tőzsdék

Rég nem látott hosszú menetelésben az amerikai tőzsdék

A nemzetközi színtéren folytatódik a hét korábbi részében is látott pozitív momentum, emelkednek a vezető részvényindexek, a német DAX új történelmi csúcsot állított be, miközben az amerikai piacok is jól szerepelnek. A magyar piacon is jó volt a hangulat, a befektetők ma friss információkat kaptak az OTP és a Mol első negyedéves teljesítményéről, hiszen mindkét vállalat hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését. A vártnak megfelelő bevételt, de valamivel magasabb profitot szállított az OTP, a menedzsment nem is változtatott a márciusban kiadott előrejelzésein. A Mol számai messze elmaradtak azoktól az eredményektől, amiket az energiaválság okozta magas olajár-környezetben tudott hozni a társaság, viszont a stabilan alakuló Brent-Ural árkülönbözet és a rendkívül magasan alakuló finomítói feláraknak köszönhetően összességében erős számokat hozott az olajcég.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×