eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Donald Trump amerikai elnök (j) és Alex Azar egészségügyi és emberi erőforrásokért felelős miniszter sajtótájékoztatót tart a washingtoni Fehér Ház Diplomáciai termében 2020. március 6-án, miután az elnök aláírt egy 8.3 milliárd dolláros sürgősségi kiegészítő támogatást a koronavírus-járvány megfékezésére. Trump lemondta az atlantai járványügyi központba tervezett látogatását, miután ott is találtak egy fertőzésgyanús alkalmazottat, akiről később kiderült, hogy egészséges.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Capitolium-botrány: Donald Trump újabb minisztere mondott le

Alex Azar egészségügyi tárcavezető levelében azt írja, a támadás "a békés hatalomátadás gyakorlata elleni támadás volt".

Lemond posztjáról Alex Azar amerikai egészségügyi miniszter. Az AP hírügynökség által helyi idő szerint pénteken ismertetett levelében a döntést a Capitolium ellen a múlt héten elkövetett támadással indokolta.

Azar január 12-ei keltezésű, Donald Trump leköszönő amerikai elnöknek címzett levelében azt írta, Joe Biden megválasztott amerikai elnök január 20-ai beiktatásáig marad a posztján.

"A Capitolium elleni támadás a demokráciánk és a békés hatalomátadás gyakorlata elleni támadás volt" - szögezte le Azar a levélben, egyúttal felszólította az elnököt, határozottan ítélje el az erőszak minden formáját, és álljon ki a békés és rendezett hatalomátadás mellett.

A kétoldalas levélben méltatta a Trump-kormányzat eredményeit, köztük a koronavírus elleni oltóanyag gyors kifejlesztését,

ám hozzátette, hogy a november 3-ai elnökválasztást követő tettek és szavak ezeket veszélybe sodorták.

Január 6-án este Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az elnök egy közeli szabadtéri gyűlésen tartott beszédében arra buzdította őket, hogy menjenek a szövetségi törvényhozás épületéhez. Öten haltak meg az erőszakban, köztük a capitoliumi rendőrség egyik tagja.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×