eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás
Járóka Lívia, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ma megvonhatják Brüsszelben Járóka Lívia mentelmi jogát

Gyorshajtás miatt. Az Európai Parlament jogi bizottságának pénteki rendkívüli ülésén tárgyalnak erről.

A fideszes képviselő, parlamenti alelnök irodája a Népszavának megerősítette, hogy a belga hatóságok egy „régebbi, már rendezés alatt lévő gyorshajtás” miatt kérték a mentelmi joga felfüggesztését. A napilap feltételezése szerint Járóka Lívia valószínűleg elfelejtette kifizetni a közlekedési kihágás miatt kirótt bírságot, és a szabálysértési ügy bíróságra került. Megjegyzik, a képviselő-testület minden évben viszonylag sok hasonló mentelmi ügyet tárgyal.

A Járóka Lívia mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó belga kérelem tavaly szeptemberben érkezett meg az EP-be. Erről a szabályoknak megfelelően az EP elnöke tájékoztatta a plenáris ülés résztvevőit. Az ügyről parlamenti jelentés készül, amelynek előadóját, a francia liberális Stéphane Séjournét októberben jelölték ki. A pénteki zárt tárgyalást követően a szakbizottság újra visszatérhet a témára, majd megvitatja és elfogadja az ajánlást tartalmazó jelentést.

A mentelmi jog felfüggesztésére vonatkozó kérelem jóváhagyásáról vagy elutasításáról a plenáris ülés dönt, amelyre tavasz előtt biztosan nem kerül sor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 25. 08:29
×
×
×
×