eur:
393.78
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Influenza elleni védőoltás injekciós tűben egy salgótarjáni háziorvosi rendelőben 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Vakcinák - fontos figyelmeztetés az Interpoltól

A koronavírus elleni oltóanyagokkal kapcsolatos bűncselekmények veszélyére figyelmeztetett szerdán az Interpol nemzetközi rendőri ügynökség, kiemelve, hogy a szervezett bűnözői csoportok hamisított vakcinák árusításába kezdhetnek.

A franciaországi székhelyű szervezet globális riasztást adott ki 194 tagállamának hatóságai számára, hogy még időben készüljenek fel az oltóanyagokkal kapcsolatos bűncselekményekre, a fizikai és az online térben egyaránt.

"Miközben a kormányok a vakcinák engedélyezésén dolgoznak, a bűnszervezetek arra készülnek, hogy beszivárogjanak az ellátási láncokba vagy megzavarják őket" - írták.

Jürgen Stock, az Interpol főtitkára hangsúlyozta, hogy a bűnözők egyebek mellett hamis weboldalakon keresztül célba vehetik a gyanútlan embereket, ami komoly egészségügyi kockázatot, akár életveszélyt jelenthet.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a nemzetközi utasforgalom feléledésével engedély nélküli és hamisított koronavírus-tesztek is piacra kerülhetnek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 19:04
×
×
×
×