eur:
394.94
usd:
363.46
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pexels

Szigorítás a turistáknak a görög szigeteken

Az országban rekordot döntött a koronavírussal újonnan megfertőződöttek száma.

Elrendelte hétfőn a bárok és az éttermek éjjeli zárva tartását a görög kormány egyes, a turisták körében is népszerű országrészekben, miután rekordot döntött a koronavírussal újonnan megfertőződöttek száma.

Az éjfél utáni zárva tartásra kötelezett övezetek között van Míkonosz, Szantorini, Korfu, Rodosz és Kréta

- közölte Arisztotelia Peloni a televízióban.

Ezek a korlátozások már kedden életbe léptek, egyelőre kéthetes időtartamra. (A Görögországba való beutazással és a hazatéréssel kapcsolatos hivatalos magyar tájékoztatás a konzuli szolgálat oldalán olvasható.)

Egy kormányszóvivő azt is bejelentette, hogy újabb korlátozásokat rendelnek el a Balkánról érkező turisták és több európai uniós tagállamból légijáratokon érkezők esetében. A Belgiumból, Csehországból, Hollandiából, Spanyolországból és Svédországból repülőn érkező utasoknak augusztus 17-étől háromnaposnál nem régebbi negatív vírustesztet kell bemutatniuk, akárcsak a szárazföldi határokon érkezőknek.

Augusztus 16. után legfeljebb 750 ember léphet Görögországba Albániából.

Görögországban a hatóságok tájékoztatása szerint vasárnap 203 új fertőzöttet jelentettek, ez volt a legmagasabb szám a világjárvány kezdete óta. Hivatalos adatok szerint az országban 212 ember halt bele a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegségbe.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×