eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Kormányzati szinten üzen hadat a kilóknak Nagy-Britannia

Az elhízás elleni akciótervet mutatott be Nagy-Britannia. Betiltják a gyorséttermi ételek televíziós és online reklámozását este 9 óra előtt, az ilyen ételekre vonatkozó "egyet fizet kettőt kap" ajánlatokat, az étlapokra pedig felkerül a kalóriák száma is.

Boris Johnson brit miniszterelnök le akar számolni az elhízással, miután kutatásokból kiderült, hogy az elhízott vagy túlsúlyos személyek esetében nagyobb a koronavírus következtében fellépő halál vagy súlyosabb megbetegedés esélye. A kormányfő júniusban beszélt arról, hogy Málta mellett Nagy-Britanniában a legnagyobb az elhízottak aránya, ezért a kormány számára prioritás, hogy "leszámoljon a túlsúly időzített bombájával". Így próbálják segíteni az embereket abban, hogy

"átvegyék az irányítást saját jövőjük felett" azzal, hogy lefogynak, aktívabbá válnak és egészségesebbé teszik az életmódjukat.

Amellett, hogy este kilenc óra előtt betiltják a gyorséttermi fogások reklámozását és az étlapokon jelölik a fogások kalóriatartalmát, a kormány konzultációt indít az alkoholos italok kalóriatartalmának jelöléséről is.

"A fogyás nehéz, de kis változtatásokkal jobban és egészségesebben érezhetjük magunkat. Ha mindannyian megtesszük a magunkét, csökkenthetjük egészségügyi kockázatainkat és megvédhetjük magunkat a koronavírus ellen" és csökkenthetjük a brit állami egészségügyi szolgálaton (NHS) lévő nyomást - fejtette ki Boris Johnson.

A brit felnőttek több mint 60 százaléka számít elhízottnak vagy túlsúlyosnak

a Public Health England népegészségügyi szolgálat szerint, a koronavírus-járvány pedig még inkább előtérbe helyezte az elhízottság problémakörét.

"Az emberek támogatása érdekében korlátoznunk kell az olyan károsan befolyásoló tényezőket, mint az ajánlatok és reklámok, melyek hatással vannak arra, mit vásárolunk meg és mit fogyasztunk" - mondta el Matt Hancock egészségügyi miniszter.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×