eur:
394.61
usd:
365.18
bux:
65477.72
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Munkások tisztítják a falat egy kijevi aluljáróban 2020. május 22-én, a koronavírus-járvány idején. Ukrajnában továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése, de ettől a naptól kezdve a régiók megkezdhetik a korlátozások enyhítését, attól függően, hogy az adott térségben hány fertőzött van.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Nem lassít a fertőzés terjedése Ukrajnában

Már ezer közelében van a halálos áldozatok száma.

Továbbra is gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, péntekre megint rekordot döntött az újonnan regisztrált betegek száma - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

A közölt adatok alapján az azonosított fertőzöttek száma egy nap alatt 921 új esettel 34 984-re nőtt, az elhunytaké 19 újabb halálos áldozattal 985-re emelkedett, miközben eddig 16 033-an gyógyultak meg a betegségből, közülük 586-an az elmúlt napon.

Az egészségügyi alkalmazottak közül eddig már 5877-en fertőződtek meg, és közülük még csak 3548-an gyógyultak meg. A járvány kitörése óta 9767 Covid-19 beteg szorult kórházi ellátásra, 343-at kellett közülük lélegeztetőgépre kapcsolni.

Az országban eddig 542 247 PCR-tesztet és 115 494 antitestszűrést végeztek el.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatóján elmondta, hogy

az elmúlt napban a legtöbb új fertőzöttet ismét a nyugati országrészből jelentették,

Lviv megyéből 142-őt és Rivne megyéből 121-et, továbbá a fővárosból, Kijevből 92-őt, Kárpátaljáról 78-at, az ország legfertőzöttebb területéről, a romániai határnál lévő Csernyivci megyéből pedig 76-ot.

Kijev az ország második legfertőzöttebb területe - a mutatókban alig marad el Csernyivci megyétől -, eddig 4176 esetet azonosítottak, közülük 96-an haltak meg és 1332-en gyógyultak meg. Kárpátalján 1960-an betegedtek meg a járvány kitörése óta, közülük 53-an hunytak el és 833-an győzték le a kórt.

A miniszter szavai szerint már csaknem tíz napja tart, hogy folyamatosan egyre magasabb számú a fertőzöttek napi növekménye az országban. Ismételten arra kérte a lakosságot, hogy viseljenek szájmaszkot, figyeljenek a távolságtartásra és használjanak fertőtlenítőszereket. Közölte, hogy a tárca kezdeményezni fogja, hogy fokozzák az ellenőrzést azokon a helyeken - főként szupermarketekben és közlekedési eszközökön - ahol nem tartják be a kötelező szájmaszkviselést és távolságtartást.

Nem zárta ki, hogy egyes régiókban ismét szigorítások lesznek,

rámutatva arra, hogy Ukrajnában úgynevezett adaptív karantén van érvényben, azaz területenként eltérő korlátozásokat lehet bevezetetni. Szavai szerint nőtt a kórházi ellátásra szorulók száma az országban, ezáltal a kórházi ágyak kihasználtsága is, de pontos adatokat nem közölt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×