eur:
392.24
usd:
366.66
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Katona fertőtlenít a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthona bejáratánál 2020. április 12-én. Az intézményben eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak, nyolcan meghaltak.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Globálisan is jól állunk a járványvédelmi ranglistán

Bőven a negyven legbiztonságosabb ország között szerepel Magyarország.

Magyarország az előkelő 14. helyen szerepel azon a listán, amelyet az egyes országok járványvédelmi intézkedéseit értékelve tett közzé a London Deep Knowledge Group - írta a 24.hu. Az egyébként Afrikát és Latin-Amerikát kihagyó lista elkészítésekor azt vették figyelembe, hogy az egyes országokban mikor vezették be az első korlátozó intézkedéseket, milyen szigorúak az utazási korlátozások, a polgárok milyen mértékben tartják be a szabályokat, rendelkezésre áll-e elegendő teszt, illetve milyen a kórházak felszereltsége.

A lista élén a már nagyon korán radikális intézkedéseket bevezető Izrael áll, majd Németország, Dél-Korea, Ausztrália és Kína szerepel. A magyar eredmény a negyedik legjobb az európai országok közül, Svájc és Ausztria előzi meg.

A koronavírus-járvány alatt a legbiztonságosabbnak értékelt országok listája 2020. 04. 12-ig.
A koronavírus-járvány alatt a legbiztonságosabbnak értékelt országok listája 2020. 04. 12-ig.

A koronavírus szempontjából legkockázatosabb országokat is rangsorolták, az eredmények aligha lepték meg a híreket követőket. A sorrendje:

  1. Olaszország
  2. Egyesült Államok
  3. Egyesült Királyság
  4. Spanyolország
  5. Franciaország

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×