eur:
395.88
usd:
372.83
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Moszkva is lép a koronavírus miatt

Oroszország vízumkényszert vezet be az országba idegenforgalmi célból beutazni vágyó kínai állampolgárokkal szemben, a munkavállalási vízumok kiadását pedig leállították a Kínából indult koronavírus-fertőzés miatt - jelentették be Moszkvában.

Az orosz kormány honlapján ismertetett bejelentés szerint az intézkedés célja az ország biztonságának és az ott élők egészségének megóvása, valamint a koronavírus terjedésének megakadályozása.

Közben Justin Trudeau kormányfő Torontóban, a kínai holdújév alkalmából tartott rendezvényen arról beszélt, hogy Kanadának egy emberként kell szembenéznie a vírus jelentette kihívással, és nem szabad megbélyegezni az országban élő kínai közösséget.

"Országunkban nincs helye a rémhírek és a rettegés által szított diszkriminációnak"

- szögezte le Justin Trudeau, miután a Kínából indult járvány miatt felerősödtek a kínaiakkal szembeni rasszista és kirekesztő megnyilvánulások Kanadában.

A közép-kínai Vuhanból indult koronavírus világszerte mintegy 11 900 embert fertőzött meg, és Kínában eddig 259 ember életét oltotta ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×