INFORÁDIÓ
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina

jeffrey epstein

végrendelet

külföld

szexuális visszaélés

Jeffrey Epstein amerikai milliárdos üzletember lakóháza Párizs 16. kerületében 2019. augusztus 14-én. A francia kormány két tagja ügyészségi vizsgálatot követel az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt és az előzetes letartóztatásban öngyilkosságot elkövető Epstein franciaországi kapcsolatainak ügyében. Az amerikai hatóságok szerint Epsteinnek háza volt Párizsban, és az 1980-as években hamis osztrák útlevéllel járt Franciaországba.

Jeffrey Epstein a halála előtt két nappal írta alá a végrendeletét

Infostart / MTI

A vagyonát egy ismeretlen összetételű cégre hagyta, de ehhez az áldozatoknak is lesz néhány szava.

A halála előtt két nappal írta alá a végrendeletét Jeffrey Epstein milliárdos, akit emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával helyeztek előzetes letartóztatásba, és aki a hivatalos jelentés szerint öngyilkos lett a börtönben - jelentette a New York Post című lap hétfőn este.

Az újság bírósági dokumentumokra hivatkozva közölte, hogy Epstein minden vagyonát egy ismeretlen összetételű társaságra hagyta. A részletek nem ismeretesek, így azt sem tudni, hogy kik a kedvezményezettek.

Ami biztos: a végrendelet a több mint 577 millió dolláros (nagyjából 169 milliárd forintos) vagyonról és mintegy 56 millió dollárnyi (több mint 16 milliárd forintnyi) készpénzről rendelkezik.

A vagyon elemei között a milliárdos ingatlanjai, részvényei, továbbá műkincsei szerepelnek.

A végrendeletre vonatkozó információkat ügyvédek serege követi szorosan figyelemmel, az egykori áldozatok ugyanis kártérítést követelnek. A múlt héten az egyik, kiskorúként megerőszakolt nő keresetet nyújtott be Epstein egyik ingatlanjára. Több ügyvéd is felvetette, hogy az ingatlanokat, illetve az értékesítésükből befolyó összegeket az áldozatok kárpótlására kellene fordítani.

Hétfőn az ügyészek ejtették a vádakat Epstein ellen, de bejelentették, hogy vádemelést fontolgatnak mindazokkal szemben, akik a milliárdos cinkostársai voltak.

William Barr igazságügyi miniszter hétfőn átalakította a valamennyi amerikai börtön irányítását végző börtönigazgatóságot. Hugh Hurwitz eddigi ügyvezető igazgatót Kathleen Hawk Sawyer váltja, aki 1992 és 2003 között már betöltötte ezt a posztot.

A tárcavezető már az Epstein halála utáni napokban menesztette annak a manhattani börtönnek a parancsnokát, amelyben Epsteint őrizték, továbbá a vizsgálatok lezárultáig kényszerszabadságra küldetett két börtönőrt.

Nyitókép: Jeffrey Epstein amerikai milliárdos üzletember lakóháza Párizs 16. kerületében. A francia kormány két tagja ügyészségi vizsgálatot követel Epstein franciaországi kapcsolatainak ügyében. Az amerikai hatóságok szerint Epsteinnek háza volt Párizsban, és az 1980-as években hamis osztrák útlevéllel járt Franciaországba. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018