INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

jeffrey epstein

boncolás

öngyilkosság

Geoffrey Berman New York déli körzetének ügyésze sajtótájékoztatót tart Jeffrey Epstein amerikai milliárdos letartóztatása ügyében New Yorkban 2019. július 8-án.  A 66 éves Epstein 2019. július 6-án letartóztatták kiskorúak szexuális zaklatása és emberkereskedelem gyanúja miatt New Jerseyben. 2002 és 2005 között New Yorkban és Floridában elkövetett, több tucatnyi kiskorú lány elleni szexuális visszaélés, emberkereskedelem, és pedofília gyanúja miatt a manhattani szövetségi bíróság vádat emelt a milliárdos ellen.

A boncolási eredmény tovább bonyolítja Epstein ügyét

Infostart

Az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt Jeffrey Epstein egy manhattani börtönben halt meg.

A milliárdost szombatra virradóra találták eszméletlenül a cellájában, azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni. A rendőrség és a börtön hivatalos közleménye szerint öngyilkosságot követett el. Az igazságügyi orvosszakértő azonban a boncolás után - vasárnap este - azt közölte, hogy további információkra van szüksége a halál okának megállapításához.

Most újabb részletek láttak napvilágot a boncolásról: a CNN csütörtökön - a The Washington Post értesülései alapján - arról ír, hogy egyre zavarosabban Epstein halálának körülményei. Információk szerint ugyanis a férfi nyakán több csont is törött volt - ám a szakértők szerint oly módon, hogy az nem teszi valószínűvé az öngyilkosságot.

A börtönben egyébként számos személyi változást hajtottak végre: a börtön igazgatóját áthelyezték, az intézmény két másik tisztségviselőjét a vizsgálatok lezárultáig szabadságra küldték. Később bejelentették, hogy a manhattani börtönnek új ügyvezető igazgatója lesz James Petrucci személyében.

William Barr igazságügyi miniszter hétfőn New Orleansban azt is bejelentette, hogy a börtönben "komoly szabálytalanságok" történtek.

Miközben Epstein halálának körülményeit illetően különböző elméletek kaptak lábra, a CBS televízió kedden arról közölt riportot, hogy szombatra virradóra kiabálást és sikoltozó hangokat lehetett hallani Epstein cellája felől. Az is kiderült, hogy két börtönőr próbálta újraéleszteni őt, miközben az ismételgették: "lélegezz, Epstein, lélegezz!".

Nyitókép: MTI/EPA/Jason Szenes
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018