eur:
393.76
usd:
369.04
bux:
65811.63
2024. április 23. kedd Béla
Geoffrey Berman New York déli körzetének ügyésze sajtótájékoztatót tart Jeffrey Epstein amerikai milliárdos letartóztatása ügyében New Yorkban 2019. július 8-án.  A 66 éves Epstein 2019. július 6-án letartóztatták kiskorúak szexuális zaklatása és emberkereskedelem gyanúja miatt New Jerseyben. 2002 és 2005 között New Yorkban és Floridában elkövetett, több tucatnyi kiskorú lány elleni szexuális visszaélés, emberkereskedelem, és pedofília gyanúja miatt a manhattani szövetségi bíróság vádat emelt a milliárdos ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Jason Szenes

A boncolási eredmény tovább bonyolítja Epstein ügyét

Az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt Jeffrey Epstein egy manhattani börtönben halt meg.

A milliárdost szombatra virradóra találták eszméletlenül a cellájában, azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni. A rendőrség és a börtön hivatalos közleménye szerint öngyilkosságot követett el. Az igazságügyi orvosszakértő azonban a boncolás után - vasárnap este - azt közölte, hogy további információkra van szüksége a halál okának megállapításához.

Most újabb részletek láttak napvilágot a boncolásról: a CNN csütörtökön - a The Washington Post értesülései alapján - arról ír, hogy egyre zavarosabban Epstein halálának körülményei. Információk szerint ugyanis a férfi nyakán több csont is törött volt - ám a szakértők szerint oly módon, hogy az nem teszi valószínűvé az öngyilkosságot.

A börtönben egyébként számos személyi változást hajtottak végre: a börtön igazgatóját áthelyezték, az intézmény két másik tisztségviselőjét a vizsgálatok lezárultáig szabadságra küldték. Később bejelentették, hogy a manhattani börtönnek új ügyvezető igazgatója lesz James Petrucci személyében.

William Barr igazságügyi miniszter hétfőn New Orleansban azt is bejelentette, hogy a börtönben "komoly szabálytalanságok" történtek.

Miközben Epstein halálának körülményeit illetően különböző elméletek kaptak lábra, a CBS televízió kedden arról közölt riportot, hogy szombatra virradóra kiabálást és sikoltozó hangokat lehetett hallani Epstein cellája felől. Az is kiderült, hogy két börtönőr próbálta újraéleszteni őt, miközben az ismételgették: "lélegezz, Epstein, lélegezz!".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×