eur:
393.96
usd:
364.65
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Klinika nyílt a Szent Péter téren hajléktalanoknak

Ferenc pápa karácsonyi ajándékként klinikát hozott létre a vatikáni Szent Péter téren hajléktalanok számára, ahol ingyenes orvosi ellátásban részesülhetnek - tájékoztatott a Vatikán szombaton.

A Katolikus Karitász tavalyi becslése szerint több mint 16 ezer hajléktalan ember él Rómában. Az elmúlt években egyre nagyobb számban tűntek fel a Vatikán közelében, különösen éjszakánként, amikor az árkádok alatt keresnek maguknak alvóhelyet.

A három rendelőből álló új klinika hetente három nap fogadja a hajléktalanokat, és vatikáni, illetve római kórházakból érkező önkéntes orvosok fognak dolgozni benne. Egy hajléktalanokat ellátó régebbi, közeli kórház helyébe lép, amelyet szintén Ferenc pápa létesített. Az egyházfő egy mosakodó- és hajvágóhelyet is létrehozott a közelben a hajléktalanok számára.

Az egykori vatikáni postahivatal helyén létesült klinika elsősegélyhelyként fog működni zarándokok és turisták számára azokon a napokon, amikor nem fogad hajléktalanokat.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×