eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien

Az USA szerint hónapjai vannak hátra az Iszlám Államnak

A dzsihadista szervezet hamarosan bekövetkező "teljes vereségéről" és a szíriai újjáépítéshez való amerikai pénzügyi hozzájárulás feltételeiről ejtett szót az Egyesült Államok szíriai különmegbízottja.

A dzsihadista szervezet hamarosan bekövetkező "teljes vereségéről" és az Egyesült Államok további szíriai szerepvállalásáról, illetve Washington és Damaszkusz kapcsolatáról beszélt washingtoni sajtótájékoztatóján James Jeffrey, az Egyesült Államok szíriai különmegbízottja helyi idő szerint szerdán.

Jeffrey az Iszlám Állammal kapcsolatban azt mondta, az Egyesült Államok által támogatott fegyveresek néhány hónapon belül képesek lesznek végső csapást mérni a terroristaszervezet megmaradt csoportjaira.

A polgárháború lezárását követő újjáépítés kérdésében a különmegbízott kifejezte reményét, hogy a Bassár el-Aszad vezette damaszkuszi kormány hajlandó lesz reformokra egyes területeken,

mert Washington ezektől teszi függővé a háború dúlta ország rekonstrukciójára szánt pénzügyi segítségnyújtást.

"Nem akarjuk megváltoztatni a rezsimet, viszont elvárjuk, hogy a rezsim változtasson" - hangsúlyozta nyilatkozatában Jeffrey, és hozzátette, amennyiben ez nem történik meg, elképzelhető, hogy az IÁ újra erőre kap.

A szíriai csapatkivonásokkal kapcsolatos kérdésekre a különmegbízott nem adott pontos választ.

Jeffrey továbbá felszólította Teheránt, vonja ki katonáit Szíriából, hozzátéve, addig nem lehetséges a győzelem az IÁ terroristái felett, amíg iráni katonák vannak a térségben.

"Nem lehetséges az IÁ felett a teljes győzelem addig, amíg Damaszkusz nem változtat a hozzáállásán, Teherán pedig a térségben vállalt szerepén" - mondta a különmegbízott.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×