eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Soerjanto Tjahjono, az indonéz Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság vezetője az indonéz Lion Air légitársaság tengerbe zuhant utasszállító repülőgépének egyik maradványát vizsgálja Tanjung Priok kikötőjében 2018. október 30-án. A belföldi viszonylatban közlekedő gép Jakartából a Szumátra melletti Bangka szigetre tartott október 28-án, amikor a felszállás után elveszett a kapcsolat a Boeing 737-800 típusú géppel. A tengerbe zuhant repülőgép fedélzetén 178 felnőtt utas, egy gyerek és két csecsemő utazott, a személyzet héttagú volt.
Nyitókép: Mast Irham

Felhozták az indonéz gép egyik feketedobozát

Búvárok megtalálták a Jávai-tengerben és felszínre hozták a Lion Air indonéz légitársaság minap lezuhant repülőgépének egyik feketedobozát - közölte az egyik búvár a helyi médiával.

A feketedoboz a gép törmelékei között a tengerfenék homokjában volt, és sértetlen - mondta a búvár a Metro tévének nyilatkozva.

A repülési adatokat rögzítő berendezést találták meg - írja a BBC. Az feketedoboz még nem került elő, amelyik a pilótafülkében elhangzó beszélgetést rögzítette.

Egy másik búvár arról számolt be, hogy látták a gép törzsét is.

A mindössze két hónapja használt Boeing 737-800 típusú gép nem sokkal jakartai felszállása után zuhant a tengerbe, 189 emberrel a fedélzetén. Közöttük 178 felnőtt utas, egy gyerek és két csecsemő, valamint a héttagú személyzet volt. A roncsok és holttestek után szerdán már 44 hajó kutatott, túlélőről nem tudni.

A katasztrófa előtt a pilóta engedélyt kért a légiirányítástól, hogy visszatérhessen a repülőtérre, ahonnan felszállt. Ezután megszakadt a kapcsolat a géppel.

A Boeinggel előző útján is voltak műszaki problémák, de azokat az üzemeltető állítása szerint kijavították.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×