INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

brazília

migráció

tenger

A brazil partoknál fogtak afrikai migránsokat

Infostart / MTI

Több mint kéttucatnyi afrikai migránst mentettek ki halászok a tengerből Brazília északkeleti partjainál - közölték a helyi hatóságok.

A Maranhao szövetségi állam kormányzata közleményében azt írta, hogy a migránsok Szenegálból, Nigériából, Guineából, Sierra Leonéból, és a Zöldfoki-szigetekről érkeztek. Volt velük két brazil is.

A G1 hírportál értesülése szerint a migránsok heteket töltöttek a vízen, bárkájuk csak sodródott a tengeren, amikor rájuk találtak. Az emberek teljesen kiszáradtak, a hatóságok egészségügyi ellátásban részesítették és élelemmel látták el őket. A migránsokat egy sportlétesítménybe szállították, amely ideiglenes szállásuk lesz.

A szövetségi rendőrség most azt vizsgálja, hogy nem követtek-e el bűncselekményt ellenük. Az embercsempészek ugyanis gyakran kizsákmányolják a migránsokat.

Minden évben emberek tízezrei indulnak el Afrikából és a Közel-Keletről, hogy az embercsempészek hajóin eljussanak Európába. Nagyon ritka, hogy az ilyen illegális menekültek Brazíliában kössenek ki.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018