eur:
395.07
usd:
371.81
bux:
66203.93
2024. április 16. kedd Csongor

Sikeres volt Fülöp herceg műtétje

Sikeres csípőprotézis-beültetésen esett át Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó 96 esztendős férje.

A Buckingham-palota szerda esti bejelentése szerint a műtét után - amelyet a VII. Eduárd király nevét viselő londoni kórházban hajtottak végre -

a herceg jól van, hangulata is jó, felépülése kielégítő ütemű.

A királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala szerint Fülöp a következő néhány napot várhatóan még kórházban tölti.

Az edinburghi herceg a utóbbi időszakban több nyilvános eseményről is távolmaradt. Nem volt jelen például a királyi házaspár hagyományos húsvéti templomi látogatásán, és a sok évszázadra visszanyúló nagycsütörtöki ezüstpénzosztáson sem, amikor hitvese, a hamarosan 92. születésnapját ünneplő II. Erzsébet királynő életéveivel megegyező számú, kiválasztott alattvalóit ajándékozta meg az ilyenkor szokásos ceremónián.

A brit sajtónak nyilatkozó udvari bennfentesek elmondták, hogy Fülöpöt már e megjelenésektől is csípőproblémái tartották távol.

Fülöp tavaly ősszel egyébként is hivatalosan visszavonult a közszerepléstől. Az edinburghi herceg augusztus végéig eleget tett az előre egyeztetett programjában szereplő összes nyilvános megjelenési kötelezettségének, utána azonban már nem fogadott el meghívásokat ilyen eseményekre, bár egy-egy alkalommal azóta is megjelent a nyilvánosság előtt.

Az utóbbi időben II. Erzsébet királynő is csökkentette kissé munkatempóját: nem tesz már hivatalos külföldi utazásokat, és hazai hivatali kötelezettségei közül ő is egyre többet átad a királyi család fiatalabb tagjainak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×