INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

fülöp herceg

buckingham-palota

műtét

Sikeres volt Fülöp herceg műtétje

Infostart / MTI

Sikeres csípőprotézis-beültetésen esett át Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó 96 esztendős férje.

A Buckingham-palota szerda esti bejelentése szerint a műtét után - amelyet a VII. Eduárd király nevét viselő londoni kórházban hajtottak végre -

a herceg jól van, hangulata is jó, felépülése kielégítő ütemű.

A királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala szerint Fülöp a következő néhány napot várhatóan még kórházban tölti.

Az edinburghi herceg a utóbbi időszakban több nyilvános eseményről is távolmaradt. Nem volt jelen például a királyi házaspár hagyományos húsvéti templomi látogatásán, és a sok évszázadra visszanyúló nagycsütörtöki ezüstpénzosztáson sem, amikor hitvese, a hamarosan 92. születésnapját ünneplő II. Erzsébet királynő életéveivel megegyező számú, kiválasztott alattvalóit ajándékozta meg az ilyenkor szokásos ceremónián.

A brit sajtónak nyilatkozó udvari bennfentesek elmondták, hogy Fülöpöt már e megjelenésektől is csípőproblémái tartották távol.

Fülöp tavaly ősszel egyébként is hivatalosan visszavonult a közszerepléstől. Az edinburghi herceg augusztus végéig eleget tett az előre egyeztetett programjában szereplő összes nyilvános megjelenési kötelezettségének, utána azonban már nem fogadott el meghívásokat ilyen eseményekre, bár egy-egy alkalommal azóta is megjelent a nyilvánosság előtt.

Az utóbbi időben II. Erzsébet királynő is csökkentette kissé munkatempóját: nem tesz már hivatalos külföldi utazásokat, és hazai hivatali kötelezettségei közül ő is egyre többet átad a királyi család fiatalabb tagjainak.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018