eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

McCain és Obama közösen emlékezik meg szeptember 11-ről

Az amerikai elnöki poszt elnyeréséért küzdő John McCain és Barack Obama, félretéve a pártos szembenállást közösen emlékezik meg a 2001. szeptember 11-i terrormerényletek hetedik évfordulójáról New Yorkban - közölte a két elnökjelölt a hét végén.

A republikánus és a demokrata szenátor együtt fog megjelenni csütörtökön az eltérített repülőgépek által lerombolt egykori Világkereskedelmi Központ (WTC) helyszínén, Dél-Manhattanben, a Ground Zerónál.

Mint közös nyilatkozatukban olvasható, a két elnökjelölt együtt tiszteleg "minden egyes amerikai emléke előtt, aki a 2001-es támadásokban meghalt".

A két kampánystáb megegyezett, hogy aznap felfüggesztik az egymást bíráló televíziós reklámokat; a McCain-stáb teljesen tartózkodni fog a reklámoktól.

McCain és Obama azt írta: "szeptember 11-én mindannyian összefogtunk, nem demokratákként vagy republikánusokként, hanem amerikaiakként; egységbe forrtunk, mint egy amerikai család. Csütörtökön félretesszük a politikát és összefogunk, hogy megújítsuk ezt az egységet".

A jelöltek köszönetet mondanak "a tűzoltóknak, rendőröknek és segélymunkásoknak, akik az önzetlen szolgálat hősi példáját mutatták, valamint azoknak a férfiaknak és nőknek, akik ma óvják a szabadságot és biztonságot".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×