eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Öltözz jobban, elnök lehetsz!

Meglepő eredménnyel zárult néhány New York-i napilap felmérése arról: melyik elnökjelölt győzne, ha most lennének a választások az Egyesült Államokban. A tízmilliós metropolisz járókelőit arról kérdezték: vajon melyik jelöltnek szavaznának bizalmat - az öltözködése alapján! A nem mindennapi közvélemény-kutatás - amely egyébként nem ismeretlen a választási kampányok történetében - minden eddigitől eltérő eredményt hozott.

Bár a választások csak jövőre lesznek, Amerika máris minden nap azzal foglalkozik, hogy ki a legesélyesebb jelölt a Fehér Ház meghódításáért folyó versenyben.

Most éppen New York-i napilapok, köztük a nálunk is kapható Metro újság munkatársai kérdezték meg az utca emberét: kire szavazna az öltözködése alapján.

A szavazás végleges, de nem hivatalos eredményei szerint Barack Obama magasan veri a mezőnyt, a voksok 37 százalékával!

A fekete bőrű demokrata szenátor hívei szerint a párt hívei általában is sokkal divatosabban öltöznek, mint a republikánusok.

"Mondjon akár csak egy republikánus politikust, akit a stílusáról fel lehet ismerni" - adta fel a leckét az egyik megkérdezett a kérdezőbiztosnak.

"Volt stílusa mondjuk Richard Nixonnak? Talán Ronald Reagan-nek egy kicsit, de neki se igazán..." - tette hozzá.

Egy másik szavazó szerint ha egy férfi elég vállas ahhoz, hogy egy jól szabott öltöny rendesen álljon rajta, akkor az megkapja az ő szavazatát.A második helyen - 28 százalékkal - a republikánus John McCain végzett! Támogatói nagyra értékelték, hogy zakó helyett gyakran hord bőrdzsekit.

"Számomra ez azt mutatja, hogy a fickó gyakorlatiasabb, mint a többi jelölt" - mondta egyikük. Hozzátette: látszik, hogy McCain profi, de mégsem kimért, nem aggodalmaskodó típus.

Mások szerint McCain barátságos és megközelíthető politikusnak látszik, és ez jó érzést kelt az emberekben iránta, már csak a róla mutatott fényképek alapján is.

A harmadik helyezett: Rudy Giuliani, 23 százalékkal. A republikánus jelölt hívei leginkább a határozottságát értékelik. Szerintük Giuliani pont úgy néz ki, mint aki azt mondja: "majd én átveszem és rendbe rakom ezt a kócerájt, mindenki más álljon félre!"

A Giuliani által előszeretettel hordott piros nyakkendőkről megoszlanak a vélemények.

Egyesek szerint tipikus politikus-viselet, amelynek gazdáján meglátszik, hogy meghatározó, tekintélyes figurának tartja magát. Mások úgy látják: a hagyományos stílusú öltöny és a piros nyakkendő együtt azt mutatja: Giuliani "lényege" a munka, de ha van mondanivalója, nem fél kiállni a nyilvánosság elé.

A szavazás talán legérdekesebb eredményét Hillary Clinton produkálta, aki - hölgy létére - a negyedik helyen végzett, a szavazatok mindössze 12 százalékával.

A volt elnökné frizurájáról szinte minden véleményadó elismerően nyilatkozott. A szenátorasszony blézereit illetően azonban erősen megoszlanak a vélemények.

Az egyik szavazó szerint melegséget sugároznak és háziasszonyos külsőt kölcsönöznek a szóban forgó felsőruhák, a másik viszont úgy véli: a zakószerű felsők kimentek a divatból, a fehér szín pedig kifejezetten nem áll jól Hillary-nek.

Nos, a szavazók többsége abban egyetértett, hogy a politikusok - ez esetben elnökjelöltek - ritkán tudják "aprópénzre", vagyis szavazatokra váltani a külsejük, illetve öltözködésük adta előnyöket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×