eur:
392.59
usd:
362.84
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
One woman, young woman with Covid-19 symptoms sitting on sofa at home, holding thermometer.
Nyitókép: South_agency/GettyImages

Népegészségügyi központ: terjed az influenza

A múlt héten 23 ezerre nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt is közölte: laboratóriumi vizsgálatok igazolták az influenza A vírus jelenlétét az országban.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint november 20. és 26. között az országban 23 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű és 226 500-an akut légúti fertőzés tüneteivel. Egy héttel korábban az influenzaszerű tünetek miatt 18 900, légúti fertőzés miatt 191 000 beteg kereste fel orvosát.

A 47. héten influenzával orvoshoz forduló betegek 26,3 százaléka 14 év alatti, 34,2 százaléka 15-34 éves volt, 28,1 százalékuk a 35-59 évesek, míg 11,4 százalékuk a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

A múlt héten 302 betegtől érkezett légúti minta a NNGYK laboratóriumába, ahol három mintában kimutatták az influenza A vírust.

Az influenza pozitivitási aránya 1,2 százalékos a SARS-CoV-2 pozitivitási aránya 29,0 százalékos volt.

A 47. héten akut légúti megbetegedések halmozódásáról egy helyről érkezett jelentés; egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei óvodában 70 gyereknél és két gondozónál jelentkezett láz, torokfájás, köhögés - közölte az NNGYK.

A múlt héten 223 embert vettek fel kórházba súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 20-an részesültek intenzív ellátásban.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×