eur:
394.22
usd:
370.02
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke a Vas megyei szavazólap mintáját mutatja az október 13-ai önkormányzati és nemzetiségi választás szavazólapjainak gyártásáról tartott sajtótájékoztatón az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. budapesti nyomdájában 2019. szeptember 23-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Pálffy Ilona: nem halt meg senki a választások során

A Nemzeti Választási Iroda elnöke az önkormányzati választások végén azonnal sajtótájékoztatót tartott.

Ittas választókról, áramszünetről, rosszullettekről beszélt Pálffy Ilona NVI-elnök az önkormányzati választások befejezését azonnal követő sajtótájékoztatóján, de azt is bejelentette, nem halt meg senki - a korábbiaktól eltérően - a választások során.

Két helyen volt a delegáltakkal probléma,

  • a II. kerületben egy embert kizártak, mert nem tudtak vele együtt dolgozni.
  • Debrecenben az egyik delegáltat kizárták tévedésből, de mire kiderült, hogy tévedés történt, a delegált a továbbiakban már nem akart dolgozni, távozott.

A VI. kerületben 5 esetben dupla szavazólap-kiadás történt a főpolgármester-választással kapcsolatban, illetve volt egy olyan körzet, ahol 58 embernek nem adtak zöld (nemzetiségi választás) lapot, ami a törvényalkotókra a jövőben feladatot róhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×