eur:
404.44
usd:
373.92
bux:
74363.53
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
Satya Nadella, a Microsoft amerikai számítástechnikai vállalat vezérigazgatója beszél a Világgazdasági Fórum 49. davosi találkozójának egyik panelbeszélgetésén 2019. január 24-én, az esemény harmadik napján.
Nyitókép: Gian Ehrenzeller

5 millió dollárral alacsonyabb fizetést kért a Microsoft vezére

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella fizetése jelentősen, több mint 60 százalékkal emelkedett tavaly, de a cégvezér saját kérésére 5 millió dollárral csökkentették a juttatását.

Satya Nadella fizetése 63 százalékkal emelkedett a lezárt évben, elérve a 79,1 millió dollárt - írja a Portfolio. Ez a legnagyobb összegű juttatás, amit a vezérigazgató 2014-es kinevezése óta kapott, amikor 84 millió dolláros kompenzációban részesült. A júniusban zárult pénzügyi év során az indiai-amerikai üzletember javadalmazásának mintegy 90 százalékát Microsoft-részvények tették ki.

Az igazgatótanács javadalmazási bizottsága kiemelte Nadella szerepét a vállalat kiemelkedő teljesítményében és a stratégiai prioritások megalkotásában. A mesterséges intelligencia, az OpenAI jelentősen növelte a Microsoft piaci pozícióját és megerősítette a cég vezető szerepét.

Satya Nadella fizetése még magasabb is lehetett volna. A vezérigazgató saját kérésére azonban csökkentették juttatását mintegy 5 millió dollárral,

elismerve személyes felelősségét a vállalat kiberbiztonsági kockázatokkal kapcsolatos intézkedéseiben.

Ez a lépés válasz lehet a Microsoftot ért hackertámadások sorozatára, amelyek fokozott ellenőrzést vontak maguk után, többek között az amerikai kiberbiztonsági felülvizsgálati testület részéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×