eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Bill Gates amerikai milliárdos, a Microsoft szoftvervállalat társalapítója az 51. Világgazdasági Fórumon a svájci Davosban 2022. május 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron

Várható helyről kapta a gigaadományt Kamala Harris

Bill Gates, a Microsoft korábbi vezérigazgatója magánemberként 50 millió dollárt adományozott Kamala Harris demokrata elnökjelölt kampányának.

Bill Gates nemrég 50 millió dollárt adományozott Kamala Harris kampányának támogatására – írja a The Guardian alapján az index.hu.

A Microsoft társalapítója korábban hagyományosan tartózkodott a nyilvános politikai állásfoglalásoktól és nem támogatta Kamala Harrist sem, valamint nem is ápol vele mély kapcsolatot, azonban bizalmas baráti körben aggodalmát fejezte ki egy második Donald Trump-elnökséggel kapcsolatban.

Bill Gates azt is kifejtette, hogy

azokat a jelölteket támogatja, akik egyértelműen elkötelezik magukat az egészségügyi ellátás javítása, a szegénység visszaszorítása és az éghajlatváltozás elleni küzdelem mellett

az Egyesült Államokban és világszerte.

A magyar lap emlékeztet arra, hogy a Wall Streettől a Szilícium-völgyig egyre több milliárdos támogatja a két jelöltet. Sokan közülük nyilvánosan álltak Donald Trump republikánus elnökjelölt mellé, például Stephen Schwarzman, a Blackstone-nak az elnöke. Mások viszont titokban tartják preferenciáikat és adományaikat.

Jamie Dimon, a JPMorgan Chase vezérigazgatója egy magánbeszélgetésen elmondta, hogy Kamala Harrist támogatja, de nem hozta nyilvánosságra álláspontját, mert fél a megtorlástól, ha Trump győzne.

Címlapról ajánljuk

Most akár csökkenhet is a kgfb, nagyon kell figyelni!

A november elején kezdődő év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány mintegy 800 ezer gépjárművet érint, köztük több mint 400 ezer a személygépkocsi. Az év végi váltási időszakban 70-80 ezer szerződésváltásra számítanak a szakértők - mondta az InfoRádióban Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Óraátállítás: vasárnap még tekerni kell, de utána örökre elbúcsúzhatnánk tőle

Óraátállítás: vasárnap még tekerni kell, de utána örökre elbúcsúzhatnánk tőle

Október utolsó vasárnapján ismét visszaállítjuk az órákat egy órával, ezzel véget vetve a nyári időszámításnak. Ez a gyakorlat évtizedek óta zajlik, és bár kezdetben az energiafelhasználás csökkentése volt a cél, az utóbbi években egyre több kutatás igazolja, hogy az óraátállítás nemcsak, hogy kevésbé hatékony energiamegtakarítás szempontjából, hanem kifejezetten káros lehet az egészségre és a közbiztonságra is. Az Európai Parlamentben egy 67 fős képviselői csoport most azon dolgozik, hogy végleg eltöröljék ezt a gyakorlatot, a Bizottság és a Tanács pedig tárgyal a javaslatról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×