eur:
393.46
usd:
359.64
bux:
72034.91
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Professional engineer architect worker with protective helmet and blueprints paper at house building construction site background
Nyitókép: Kwangmoozaa/Getty Images

Elkeserítő számok jöttek a német gazdaságról

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex.

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

A ZEW honlapjára kedden felkerült adatok szerint az augusztusi mutatószám január óta legalacsonyabb szintre, 19,2 pontra süllyedt a júliusi 41,8 pontról; elemzők kevésbé romló mutatóra, 32,6 pontra számítottak.

Eközben a német gazdaság jelenlegi helyzetére vonatkozó index a júliusi mínusz 68,9 pontról mínuszt 77,3 pontra esett.

Az euróövezetre vonatkozó augusztusi, következő hat hónapra szóló gazdasági hangulatindexe 17,9 pontra zuhant a júliusi 43,7 pontról. Az aktuális helyzet megítélésére vonatkozó index ugyanakkor némileg javult, a júliusi mínusz 36,1 pontról mínusz 32,4 pontra változott.

Címlapról ajánljuk

Dagad az olimpiai tornabotrány, az amerikaiak nem nyugszanak bele az ítéletbe

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) szerint a szabályok nem teszik lehetővé, hogy újravizsgálják a párizsi olimpián a női tornászok talajdöntőjében történteket, még akkor sem, ha meggyőző új bizonyítékok állnak rendelkezésre, így Jordan Chiles nem kapja vissza az ötkarikás bronzérmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
Szakértők bírálják az adómentes borravaló kampányígéretét

Szakértők bírálják az adómentes borravaló kampányígéretét

Kamala Harris alelnök és Donald Trump volt elnök is egyet ért a szolgáltatási és vendéglátóipari dolgozók borravalójára kivetett adó eltörléséről, sőt még Orbán Viktor magyar miniszterelnök is ígéretet tett ennek magyarországi alkalmazására. Szakértők szerint azonban nem előnyös ennek a rendszernek a bevezetése a dolgozóknak, de az állam is sokkal rosszabbul járhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×