eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Egy nő a megújult HulladékRadar telefonos applikáció segítségével illegálisan elhelyezett hulladékról készít bejelentést az alkalmazás továbbfejlesztett változatának sajtóbemutatóján Tata határában 2022. március 16-án. Az elmúlt másfél évben a HulladékRadar telefonos applikáció segítségével 66 ezer tonna illegális hulladékot sikerült felszámolni országszerte. Az applikáció a Tisztítsuk meg az országot program keretében jött létre, amelyet már több mint 20 ezer ember töltött le és 24 ezer bejelentés érkezett azon keresztül.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Fontos támogatásra hívja fel a figyelmet a minisztérium

Március 18-tól jelentkezhetnek a települési önkormányzatok, civil és gazdálkodó szervezetek, valamint egyházi jogi személyek az Energiaügyi Minisztérium által meghirdetett pályázatra, amelynek célja, hogy elősegítse a jogellenesen elhelyezett vagy elhagyott hulladékok felszámolását és támogassa az illegális hulladéklerakás megelőzésére szolgáló ingatlanvédelmi rendszerek kiépítését.

Az évtizedek alatt összegyűlt illegálisan lerakott hulladék felszámolása állami és önkormányzati együttműködéssel 2020 júliusában kezdődött meg a Tisztítsuk meg az Országot! program meghirdetésével, ebben 474 pályázat támogatásával több mint 165 ezer tonna illegálisan lerakott hulladékot számoltak fel. Emellett az illegális hulladék elhelyezés helyszínének beazonosítását segíti a HulladékRadar applikáció is, melyet eddig már több, mint 31 ezer felhasználó töltött le – olvasható az Energiaügyi Minisztérium közleményében.

A Tisztítsuk meg az Országot! II. pályázat keretében települési önkormányzatok, magyarországi székhellyel rendelkező civil és gazdálkodó szervezetek, valamint egyházi jogi személyek igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást az elhagyott hulladék felszámolására, ingatlanvédelmi eszközök beszerzésére és a projekt menedzsmenttel összefüggő feladatok ellátásra. Ingatlanvédelmi eszközök és rendszerek kiépítésére, bővítésére az önkormányzatok és az egyházi jogi személyek pályázhatnak, ők a megítélt támogatás legfeljebb 40 százalékát fordíthatják erre a célra.

A maximálisan igényelhető támogatási összeg az önkormányzatok esetében 75 millió, az egyházi jogi személyek esetében 50 millió, a civil szervezetek esetében 35 millió, a gazdálkodó szervezetek esetében 30 millió forint.

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani március 18-tól március 27-én éjfélig a tisztakornyezet.nhkv.hu oldalon – zárul a tárca közleménye.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×