eur:
389.64
usd:
364.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Hungarian coat of arms in the new 10000 forint banknote
Nyitókép: dobok/Getty Images

Tízmilliárdok átcsoportosításáról döntött a kormány

51 milliárd forintot vettek ki a központi tartalékból.

A kormány kedd este – a Magyar Közlönyben – közzétett határozata szerint a központi tartalékból kivettek 51 milliárd forintot – szúrta ki a Hvg.hu. Az ebből kiosztott legnagyobb tételek:

  • gazdaságfejlesztési feladatokra, ezen belül a gazdasági ellenálló képesség fejlesztése és ipari alkalmazott technológiák bevezetésére 27 milliárd,
  • a Hungaroringre 10 milliárd,
  • egyházi működési, program és fejlesztési támogatásokra 7 milliárd,
  • az Igazságügyi Minisztérium dologi kiadásaira 3,2 milliárd forint.

A Központi Maradványelszámolási Alapból 6,5 milliárd forintot vett ki a kormány, ebből a BM-hez tartozó vízügyi igazgatóságok kapnak beruházásokra 2 milliárdot, a Pénzügyminisztérium pedig dologi kiadásokra – tehát a napi hivatali működésre, amelynek költségeit a jelek szerint alábecsülték a költségvetés készítésekor – 3,7 milliárdot. Bár általában a Nemzetgazdasági Minisztériumot erősítik az utóbbi idők döntései, a mostani költségvetési átcsoportosítás során ettől a tárcától 2,2 milliárd forintot átadnak az Építési és Közlekedési Minisztériumnak az oda tartozó cégek tulajdonosi joggyakorlásával kapcsolatos kiadásokra – jegyzi meg híroldal.

Ismét a rezsivédelmi alapból kap pénzt az Energiaügyi Minisztérium. Az alap „lakossági rezsivédelem” című rovatából 17 milliárdot vettek el a „villamosenergia-termelés, mint rendszerbiztonsági szolgáltatás ellentételezésére”, a versenyszektor támogatására szánt részből pedig 4,1 milliárdot az „ipari fogyasztók veszélyhelyzeti rezsitámogatásával összefüggő kiadásokra”.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×