eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Swap winter tires for summer tires - time for summer tires
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

Életveszélyes döntést hoztak az autósok

Még mindig nem állt vissza a korábbi szintre az európai abroncspiac, az eladások szinte mindegyik piaci szegmensben csökkentek, egyedül a személyautókra szánt gumiabroncsok esetében nem, ám az is csak a téli időjárásnak köszönhető – írja közleményében a Magyar Gumiabroncs Szövetség.

Az Európai Gumiabroncs-, és Gumigyártók Szövetsége (ETRMA) a napokban tette közzé tagjainak 2023 negyedik negyedévére vonatkozó értékesítési adatait, amelyek a csereként vásárolt, tehát nem az autógyáraknak értékesített abroncsok adatait összesítik. Eszerint az eladások minden piaci szegmensben csökkentek, kivéve a személyautókra szánt gumiabroncsok piacát, ahol a téli időjárás körülmények megnövelték a négyévszakos és a téli gumiabroncsok iránti keresletet.

Az ETRMA közleménye szerint az európai gyártók az egész évet tekintve valamennyi termékkategóriában negatív tendenciákról számoltak be 2022-hez képest. A visszaesésben leginkább érintett szegmensek a mezőgazdasági csereabroncsok voltak (–30 százalék), amit a teherautó-, és buszabroncsok (–17 százalék), a motorkerékpár- (–11 százalék) és a személyautó-abroncsok (–8 százalék) piaca követett.

„A legfrissebb számok megerősítik a 2022 júniusa óta megfigyelhető negatív tendenciákat" – közölte az adatok kapcsán Adam McCarthy, az ETRMA főtitkára. Hozzátette, mindez a kereslet csökkenésének köszönhető, amit a nyersanyagok, az energia és a bérköltségek inflációs költségszintemelkedése okoz, és nem tesz jót a keresletnek az sem, hogy a kereskedők leépítik a korábban felhalmozott készleteket, vagyis kevesebbet rendelnek a gyártóktól, amíg a raktárkészlet nem csökken a korábbi szintre.

Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

Magyarország és Skócia labdarúgó-válogatottja találkozik az Eb A-csoportjának harmadik fordulójában. Csak annak a csapatnak maradnak életben a továbbjutási reményei, amelyik győz. A csoport második mérlkőzésén, Frankfurtban, a házigazda német legénység a svájciakkal játszik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×