eur:
389.44
usd:
363.38
bux:
68076.68
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Lufthansa frankfurti járata érkezik 2014. április 12-én a sármelléki repülőtérre, ahol a Lufthansa Regional gépével és az InterSky légitársaság Friedrichshafenből érkező járatával kezdődött el a repülőtér idei németországi charterjáratainak szezonja.
Nyitókép: Varga György

Megvan a magyar reptérvásárlási dátum

Közel a megállapodás, tavasszal vásárolhatja meg az állam a Budapest Airport többségi tulajdonát. Egy magyar kormánytag tett bejelentést.

“A visszavásárlással kapcsolatos tárgyalások ütemezetten, az együttműködés jegyében és megfelelően haladnak a partnerek között, jelenleg már egy olyan fázisban tart, ahol a felek között nagyon közel a végleges megállapodás - írta a Budapest Airport többségi tulajdonának a visszavásárlásáról a gazdasági minisztérium az atv.hu kérdésére válaszolva.

A tárca tájékoztatása szerint a gazdaságtörténeti jelentőségű szerződéskötésre 2024 tavaszán kerülhet sor.

Orbán Viktor miniszterelnök a Budapest Airport megvásárlásával kapcsolatban a december 21-én tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „Ezt én egy befejezett ügynek gondolom dacára annak, hogy úgy beszélünk róla, mintha nyitott lenne. Ez egy befejezett ügy, csak a technikai részleteket kell lezárni”.

A magyar állam nyáron tett vételi ajánlatott a Budapest Airport többségi, 51 százalékos tulajdonrészének a megvásárlására, és az akkori hírek szerint 2-3 milliárd eurós volt a vételár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 08:36
×
×
×
×