eur:
394.92
usd:
365.46
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Nyitókép: Pixabay.com

Két bank is benéz a 3 százalékos kamatszint alá

Januártól legfeljebb 3 százalékos kamattal lehet kínálni a CSOK Plusz lakáshiteleket. A Gránit és az MBH Bank is úgy döntött, beérik a kevesebbel, mint a versenytársak.

A január elsejével életbe lépő jogszabály alapján legfeljebb 3 százalékos kamattal lehet kínálni a CSOK Plusz lakáshiteleket. Két bank, a Gránit és az MBH Bank kapott is az alkalmon, hogy a maximális szintnél alacsonyabb kamattal ígérjen alá a versenytársaknak írja a Portfolio.

A hitel kondícióival kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy a meglévő és a vállalt gyermeket is figyelembe véve egy gyermek után maximum 15 millió, két gyermek után legfeljebb 30 millió, három gyermek után maximum 50 millió forint vehető fel.

A CSOK Plusszal szerzett ingatlan vételára vagy bekerülési értéke első közös lakástulajdon esetén 80 millió, más esetekben 150 millió forint lehet,

a kamattámogatás legfeljebb 25 évre szól, az első évben csak a hitel kamatát kell törleszteni, a tőkét nem,

A kölcsön igénylésével és folyósításával összefüggésben legfeljebb az igényelt kölcsönösszeg 0,75 százalékának megfelelő, de a 300 000 forintot meg nem haladó díj számítható fel. Időközben a 6 százalék alatti piaci lakáshitelkamatok is megjelentek Magyarországon.

Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×