eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Paul Bradbury/Getty Images

Öt magyar cég a Deloitte különleges listáján

A legdinamikusabb technológiai cégeket díjazó Deloitte Central Europe 2023-as Technology Fast 50 programjára 16 közép-európai országból több mint 400 pályázat érkezett – a program részeként a feltörekvő fiatal cégeket rangsoroló és a kiemelkedő társadalmi hatást gyakorló cégek listájára 5 magyar cég került be, közölte a könyvvizsgáló és adótanácsadó.

A közlemény szerint a jelentkező cégeknél az elmúlt két évhez képest csökkent a növekedési ráta mértéke, az idei Fast 50 cégek által elért 1502 százalékos átlagos növekedési ütem még így is jóval megelőzi a 2020-as kiadásban mért 1460 százalékos értéket. A növekedési ráta a vállalatok által 2019 és 2022 között elért bevételeken alapul, és egy olyan időszakot ölel át, amit egy globális világjárvány és jelentős geopolitikai feszültségek jellemeztek.

A Companies to Watch (feltörekvő fiatal cégek) kategória azoknak a vállalkozásoknak az eredményeit ismeri el, ami még túl fiatalok a Fast 50 kategóriában való szerepléshez, de már most gyorsan növekednek. Magyarországról két cég került fel erre a listára:

a Digital Thinkers digitális termékinnovációs stúdió a hatodik helyen végzett, míg a Pepita Group, mint magyar alapítású marketplace a tizenhatodik helyezést érte el.

A másik, 3 magyar céget tartalmazó lista a 2020-ban bevezetett Impact Stars kategória, ahol olyan cégeket ismernek el, amelyek a kiváló termék- vagy szolgáltatáskínálat mellett pozitív hatást gyakorolnak a társadalomra, az üzleti életre, az innovációra, a környezetre vagy a sokszínűségre. Az idei magyar díjazott vállalatok a DokiApp, a mobillitási szolgáltató Parkl Digital Technologies és a SnapSoft. A DokiApp egy jelenleg 12 telemedicina funkciót tartalmazó digitális egészségügyi platform, a SnapSoft pedig felhő alapú szoftveres megoldásokat szállít ügyfeleinek – közölték.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×