eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
On the picture there is a wallet with some Hungarian forint banknotes. The first banknote is a 20000 HUF banknote. This picture is color saturation enhanced.
Nyitókép: Getty Images/Gabor Meszesan

Újabb jó hírt kaptak a nyugdíjasok: három hét múlva megint pénz érkezik

Ahogy a korábbi években, 2023-ban is előbb érkezik a nyugdíj decemberben a megszokottnál.

A nyugdíjutalás időpontja decemberben 4-e lesz, ez a hivatalos nyugdíj-folyósítási dátum. A nyugdíjakat és egyéb nyugdíjszerű ellátásokat a Magyar Államkincstár utalja, a posta pedig az egyéni kifizetési naptárak szerint kézbesíti a járandóságokat. A 2023. novemberi nyugdíjemelést követően decemberben már emelt nyugdíjösszeg érkezik majd az időseknek – írja a Pénzcentrum.

A nyugdíjak és a nyugdíjakkal azonos módon utalandó ellátások folyósítása a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság feladata. Az ellátások folyósítása mindig a tárgyhónapban történik. Az ellátásokat havonta, forintban utalják.

A decemberi nyugdíjat a megszokottnák korábban, már 4-én utalják. A legkorábban adott hónap 10. napján érkezhet a nyugdíj, az egyedüli kivétel a december. Így lehetséges, hogy a novemberi és a december nyugdíj utalása között mindössze bő három hét telik is. Ez azonban azt is jelenti, hogy a decemberi nyugdíjtól a januári kifizetésig, mely 2024-ben január 12-én, pénteken várható, csaknem hat hét telik el.

Novemberben 3,1 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak az októberi nyugdíjhoz képest, decemberben is erre az emelt összegre lehet számítani. Januárban ismét emelni fogjuk a nyugdíjakat, újabb hat százalékkal, februárban pedig a 13. havi ellátásra is számíthatnak a nyugdíjasok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×