eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
On the picture there is a wallet with some Hungarian forint banknotes. The first banknote is a 20000 HUF banknote. This picture is color saturation enhanced.
Nyitókép: Getty Images/Gabor Meszesan

Újabb jó hírt kaptak a nyugdíjasok: három hét múlva megint pénz érkezik

Ahogy a korábbi években, 2023-ban is előbb érkezik a nyugdíj decemberben a megszokottnál.

A nyugdíjutalás időpontja decemberben 4-e lesz, ez a hivatalos nyugdíj-folyósítási dátum. A nyugdíjakat és egyéb nyugdíjszerű ellátásokat a Magyar Államkincstár utalja, a posta pedig az egyéni kifizetési naptárak szerint kézbesíti a járandóságokat. A 2023. novemberi nyugdíjemelést követően decemberben már emelt nyugdíjösszeg érkezik majd az időseknek – írja a Pénzcentrum.

A nyugdíjak és a nyugdíjakkal azonos módon utalandó ellátások folyósítása a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság feladata. Az ellátások folyósítása mindig a tárgyhónapban történik. Az ellátásokat havonta, forintban utalják.

A decemberi nyugdíjat a megszokottnák korábban, már 4-én utalják. A legkorábban adott hónap 10. napján érkezhet a nyugdíj, az egyedüli kivétel a december. Így lehetséges, hogy a novemberi és a december nyugdíj utalása között mindössze bő három hét telik is. Ez azonban azt is jelenti, hogy a decemberi nyugdíjtól a januári kifizetésig, mely 2024-ben január 12-én, pénteken várható, csaknem hat hét telik el.

Novemberben 3,1 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak az októberi nyugdíjhoz képest, decemberben is erre az emelt összegre lehet számítani. Januárban ismét emelni fogjuk a nyugdíjakat, újabb hat százalékkal, februárban pedig a 13. havi ellátásra is számíthatnak a nyugdíjasok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×