eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Uniós nyílt közbeszerzési eljárást nyert az MBH

Az MBH Bank konzorciuma nyerte az uniós források kihelyezésére szolgáló MFB Pont Plusz hálózat üzemeltetését. Az előző ciklusban közel 550 milliárd forintot folyósított az MBH Bank, illetve a csoport korábbi tagbankjai a vállalkozások fellendítésére az MFB Pontokon.

Az MBH Bank ajánlattevőként sikeresen vett részt az „MFB Pont Plusz vállalati hálózat kialakítása” elnevezésű európai uniós nyílt közbeszerzési eljárásban, és elnyerte a jogot a közvetítői feladatok folytatására, a Gránit Bankkal közös konzorciumban. A 2021-2027-es ciklusban így a két hitelintézet üzemeltetheti az MFB Pont Plusz vállalati hálózatot, ahol az európai uniós fejlesztési programokban elérhető forrásokat igényelhetik a vállalkozások.

„A szerződéskötést követően továbbra is lehetőségünk lesz arra, hogy országszerte kínáljunk európai uniós forrásból finanszírozott kedvezményes hiteleket elsősorban mikro-, kis- és középvállalati ügyfeleinknek" – mondta Illés Zoltán, az MBH Bank mikro- és kisvállalati üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója.

A vállalkozások és magánszemélyek 2016-tól igényelhették a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által nyújtott hiteleket, amelyeket – többek között – technológiai fejlesztésre, innovációs célokra, foglalkoztatássegítésre vagy korszerűsítésre használhattak fel.

2023-ban a vállalati kihelyezés csúcsot döntött: az MBH Bank ebben az évben összesen 134 milliárd forintot helyezett ki, az ügyletek 98 százaléka a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének fokozását célozta meg.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×