eur:
381.2
usd:
354.2
bux:
58669.83
2023. december 11. hétfő Árpád
Egy vevő cigarettázik egy XXII. kerületi nemzeti dohánybolt előtt 2013. július 1-jén.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Még a hónapban megszűnik egy népszerű dohánytermék

2023. október 23-tól Magyarországon is alkalmazni kezdik azt az uniós irányelvet, ami megtiltja a természetes dohányízt ízesítéssel elfedő hevítéses dohánytermékek forgalmazását.

Az október 23-i dátum régóta ismert, illetve a tilalomról szóló tiltást szabályzó rendelet is megjelent már július elején a Magyar Közlönyben. A rendelet megjelenését követően a 24.hu részletesen foglalkozott a témával; akkori cikkükben azt írták, hogy bár a tiltás már idén életbe lép, a gyakorlatban viszont csak 2024 őszétől tűnhetnek el végleg az érintett termékek a polcokról.

A rendelet ugyanis kimondja, hogy „egy évig a dohány-kiskereskedelmi ellátó raktárába be lehet szállítani, és onnan – a véghatáridőig beszállított készlet kimerüléséig – a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet végző személy részére ki lehet szállítani” – idézi vissza a Pénzcentrum.

A raktárakat tehát csak 2024 őszéig kell kiüríteni, így bár elképzelhető, hogy nem minden korábbi termék lesz elérhető, várhatóan a többségük még nagyjából egy évig megvásárolhatók lesznek a dohányboltokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×