eur:
380.37
usd:
351.63
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Nyitókép: Pixabay

Jön egy fontos NAV-határidő, milliók múlhatnak rajta

Két napja letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról az az adatlap, amit azoknak a civil szervezeteknek kell beadniuk, akik 2024-től igényt tartanak magánszemélyek 1%-os felajánlására, és korábban még nem regisztráltak.

A "23EGYREG jelű adatlapadatlapot" 2023. október 2-ig elektronikusan kell a NAV-hoz benyújtani, ha a szervezet a regisztráció évét követő évtől, azaz 2024-től igényt tart magánszemélyek 1%-os felajánlására.

Az előzetes regisztráció a civil kedvezményezetté válás feltétele, tehát

az adatlap benyújtása nélkül a szervezet nem részesülhet 1 százalékos felajánlásokban.

A adóhatóság honlapján még az is olvasható, hogy a korábbi regisztráció visszavonásig érvényes, ezért annak a szervezetnek, aki már regisztrált civil kedvezményezett*, nem kell újra benyújtania EGYREG-adatlapot.

Az adatlap 2023. október 2-ai benyújtási határideje jogvesztő, elmulasztásával a regisztráció nem vehető figyelembe, még akkor sem, ha a szervezet igazolást nyújt be vagy méltányossági kérelmet terjeszt elő. Az adatlaphoz mellékelni kell a kitöltési útmutatóban részletezett nyilatkozatokat, okiratokat és igazolást.

Vannak kivételek

Határidőn túl is benyújtható az adatlap, ha a civil kedvezményezett:

  • jogutódlással megszűnik, vagy a jogutód szervezet a kedvezményezett civilszervezetből vált ki, mivel a jogutód szervezet nem válik automatikusan civil kedvezményezetté;
  • azt jelenti be, hogy már nem felel meg a regisztráció feltételeinek;
  • másik belföldi pénzforgalmi számlaszámot kíván megjelölni az szja számára felajánlott 1 százalékának fogadására.

A NAV honlapján elérhetők azok a civilszervezetek, amelyek már regisztráltak, magyarán számolhatnak az 1 százalékkal.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×