eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Magyar Multi Program nemzetközi zárókonferenciáján a Budapest Marriott Hotelben 2023. március 29-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Azeri kollégájával tárgyalt Nagy Márton

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kedden folytatta a magyar-azeri gazdasági kapcsolatok megerősítését a Mikayil Jabbarovval. Azerbajdzsán gazdasági miniszterével történt online megbeszélésen - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A két miniszter között ezzel idén már a negyedik közvetlen egyeztetés zajlott, ami jól jelzi a két ország közötti gazdasági együttműködés aktívabb szintre emelkedését. Idén márciusban történt az első találkozó Bakuban, ezt követően a felek májusban közös Munkaügyi Akciótervet írtak alá, majd szeptemberben Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztettek a Karmelita kolostorban.

A közlemény szerint "a felek a keddi megbeszélésen áttekintették a magyar-azeri befektetési projekteket, különös tekintettel a magyar kifektetési- és az azeri működőtőke befektetési lehetőségeire, valamint ezek finanszírozására. A miniszterek emellett feltérképezték azokat a további együttműködési lehetőségeket is, amelyek új gazdasági kapcsolatokat alapozhatnak meg a jövőben".

A közleményben Nagy Márton kiemelte, Azerbajdzsán Magyarország egyre fontosabb gazdasági partnere, a kormány célja, hogy gazdasági együttműködés szintjét a jövőben is tovább mélyítse különös tekintettel az ipari-, energiaügyi és mezőgazdasági együttműködésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×