eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Magyar Multi Program nemzetközi zárókonferenciáján a Budapest Marriott Hotelben 2023. március 29-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Azeri kollégájával tárgyalt Nagy Márton

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kedden folytatta a magyar-azeri gazdasági kapcsolatok megerősítését a Mikayil Jabbarovval. Azerbajdzsán gazdasági miniszterével történt online megbeszélésen - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A két miniszter között ezzel idén már a negyedik közvetlen egyeztetés zajlott, ami jól jelzi a két ország közötti gazdasági együttműködés aktívabb szintre emelkedését. Idén márciusban történt az első találkozó Bakuban, ezt követően a felek májusban közös Munkaügyi Akciótervet írtak alá, majd szeptemberben Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztettek a Karmelita kolostorban.

A közlemény szerint "a felek a keddi megbeszélésen áttekintették a magyar-azeri befektetési projekteket, különös tekintettel a magyar kifektetési- és az azeri működőtőke befektetési lehetőségeire, valamint ezek finanszírozására. A miniszterek emellett feltérképezték azokat a további együttműködési lehetőségeket is, amelyek új gazdasági kapcsolatokat alapozhatnak meg a jövőben".

A közleményben Nagy Márton kiemelte, Azerbajdzsán Magyarország egyre fontosabb gazdasági partnere, a kormány célja, hogy gazdasági együttműködés szintjét a jövőben is tovább mélyítse különös tekintettel az ipari-, energiaügyi és mezőgazdasági együttműködésre.

Címlapról ajánljuk
Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

1970-ben készült az a dráma, amely világhírűvé tette. A Love Story igazi kasszasiker volt annak idején. Az Amerikai Filmintézet a filmet beválasztotta minden idők 10 legromantikusabb alkotása közé. Ryan O'Neilt ekkor Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Németország új világgazdaságuralmi terveket villantott

Németország új világgazdaságuralmi terveket villantott

Olaf Scholz kancellár – visszautasítva Christian Lindner liberális pénzügyminiszter megszorításokra vonatkozó felhívásait –, hangsúlyozta, hogy a jóléti államot nem fogják leépíteni. A kancellár fogadkozott, hogy továbbra is katonai támogatást nyújt Ukrajnának az Oroszországgal folytatott konfliktusban, jelezve, hogy Németország kész többet tenni, ha mások csökkentik a támogatást. Scholz elismerte a feladat nehézségét, de bizakodását fejezte ki az ország jövője szempontjából kulcsfontosságú eredmény elérésében – számolt be a Bloomberg a német költségvetési viták újabb felvonásáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×