eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Egy munkatárs eurót számol egy Régi posta utcai pénzváltóban, Budapesten. Történelmi csúcsra, 320 forint fölé szökött a déli órákban az euró forintárfolyama a bankközi devizapiacon. A legmagasabb euró jegyzés 320,30 forinton történt. Az amerikai dollár forintárfolyama is hároméves csúcsra szökött, 246 forint felett kereskedtek az amerikai fizetőeszközzel.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Egyes autók árát már euróban szabják meg itthon

A napi forintárfolyamtól függ, mennyit kell fizetni az egyik kereskedőnél egyes új kocsikért.

A Porsche Hungária által értékesített új autók közül már csak az Audikat árulják forintban, a többi gépjárművet a napi euró árfolyam alapján értékesítik - derült ki egy Facebook-poszt alapján. A híreket megerősítette a Portfoliónak a cég. Ez ráadásul már majdnem egy éve így van, de csak most kapott nagyobb nyilvánosságot.

A lapnak a Porsche Hungária azt írta, hogy "2022. december 12-én a Volkswagen-személyautók, a Skoda, a Seat és a Cupra márkák átálltak az euróalapú értékesítésre, az Audi és a Volkswagen-haszonjárművek esetében viszont megmaradt a forintalapú értékesítés.

Ez egy gazdasági döntés volt részünkről"

– indokolták a változást.

Az eurós elszámolás technikai részleteivel kapcsolatban hozzátették: az ügyfél ugyanúgy forintban fizet az autóért, de az autó ára euróban van fixálva. Amikor az ügyfél megrendeli az autóját, akkor azt eurós áron teszi meg, az átvételkor pedig az aktuális euró árfolyamon fizet.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×