eur:
389.72
usd:
365.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Sign a house sale agreement
Nyitókép: xijian/Getty Images

Elkelt Galamos Lajos kastélya

Laposabb lett a magyar luxusingatlanpiac teteje, a tavasszal még listavezető, több mint hatmilliárd forintért hirdetett Andrássy úti Tildy Palota, és Lagzi Lajcsi 4,9 milliárd forintért kínált mocsai kastélya is valószínűleg gazdára talált időközben.

Ötből három luxusingatlan eltűnt az eladósorból az elmúlt fél évben. Az áprilisban még 6 milliárd forinttal listavezető Tildy palota, Lagzi Lajcsi 4,9 milliárdos mocsai kastélya és a 3,7 milliárdért kínált acsai kastély hirdetését is levették már – derül ki az ingatlan.com által a Világgazdaság számára összeállított friss toplistából.

Eszerint a jelenlegi legdrágább eladó luxusingatlan egy nagykövetségnek is alkalmas épületként hirdetett orbánhegyi luxusvilla. Ennek leendő vevője

11 millió euróért, jelenleg mintegy 4,23 milliárd forintért juthat hozzá

az ezer négyzetméteres telken álló 700 négyzetméteres, több mint 30 helyiségből, összesen 11 szobából álló, vendéglakást is magában foglaló ingatlanhoz, amit úgynevezett ultra luxus minőségben kivitelezték, kertjében bio- és kristályvízzel feltöltött látványmedencét is kialakítottak.

A második legdrágább luxus-lakóingatlan egy 3,9 milliárd forintért kínált V. kerületi négyemeletes, több mint kétezer négyzetméter összterületű műemlék épület. Az egykori lakóházat elsősorban kereskedelmi tevékenységre alkalmasként hirdetik, de magánklinikának, cégközpontnak is ideális lehet, de tovább bővíthető lakások vagy hotel kialakítására is.

Változatlan áron, továbbra is 3,3 milliárd forintért vár vevőre az a nyolcszobás Szépvölgyi úti villa, ami természetvédelmi terület mellé épült, és már áprilisban is az élboly impozáns szerelője volt. A toplista bronzérmesének lakóit okostechnológia és megújuló energia várja.

A sorban negyedikként egy borospincével, belső üveglifttel felszerelt és okosotthon-vezérléssel ellátott Széchenyi-hegyi luxusvilla következik. E ház épp csak leszorult a dobogóról 2,9 milliárd forintos irányárával. A hatszobás, örökpanorámás XII. kerületi ingatlan 2023-ban épült, ennek megfelelően a legmodernebb épületüzemeltetési technikával szerelték fel.

A toplista végén egy másik ismerős, a korábbi listán is az élbolyban szereplő Jégverem utcai luxuslakás bukkan fel, aminek árát viszont időközben leszállították. Tavasszal még 3 milliárd forintért, most 2,8 milliárd forintért keresnek vevőt a budai Vár aljában található, 14 szobás műemlék házra.

A cikk arra is kitér, hogy az önálló lakásként hirdetett (fővárosi) luxusingatlanok árazása a fent említett házakénál ugyan szerényebb, de a négyzetméteráraik „szédítőek”.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×