eur:
389.25
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Close up of womans hand typing on computer keyboard in the dark against colourful bokeh in background, working late on laptop at home
Nyitókép: d3sign/Getty Images

A magyar tulajdonosok nagy tervei a Használtautó.hu-nál és a Jófogásnál

Megvásárolta a Használtautó.hu és a Jófogás.hu oldalt működtető Adevinta Classified Media Hungary Kft.-t a magyar tulajdonú ingatlan.com Zrt. A tranzakció lezárását követően két irányítási központtal működő cégcsoport jön létre, amik egyike az ingatlan.com vezérigazgatójának, Keleti Jószefnek az irányítása alatt működik majd.

A tranzakció – miszerint az ingatlan.com Zrt. tulajdonába került a Használtautó.hu, a Jófogás és az Autónavigátor.hu oldalakat képező portfólió egy nagy versenyben – társbefektetőkkel, nevezetesen Várkonyi Balázzsal és Kelemen Gyulával, az Extrém Digital társalapítóival valósulhatott meg – ismertette az InfoRádióban Keleti József.

Az ingatlan.com vezérigazgatójának tájékoztatása szerint, bár a cégstruktúrájuk egyelőre még nem ezt követi le, olyan irányba szeretnének haladni, hogy

két irányítási központ jöjjön létre:

  • ezek egyike alá az ingatlan.com, a Használtautó.hu és az Autónavigátor.hu oldal fog tartozni, amit Keleti József személyesen felügyeli,
  • a másik alá pedig a Jófogás, ami pedig az említett társbefektetők irányítása alatt fog működni, ahogyan már a nyár során az eMAG-ból kivált Vatera is.

A portálokat érintő jövőbeni – akár működési, akár megjelenési – változásokat illetően még nincsenek kész terveik – tette hozzá Keleti József. Átalakításokra, hogy mely területekre kívánnak leginkább fókuszálni, csak a teljes átvilágítást követően kerül majd sor „a már meglévő professzionális csapattal” együttműködve. Változásokat tehát nagy hirtelenjében nem terveznek – fogalmazott Keleti József.

Nagyon örömtelinek nevezet, hogy az üzlet létrejöhetett, miután piacvezető apróhirdetési platformok ritkán cserélnek gazdát. Kitért arra is, hogy miután az ingatlan.com és a Használtautó.hu működése és piaci pozíciója meglehetősen hasonló, úgy érzik: a megfelelő tudás mind az Adevinta Kft.-n belül, mind pedig az ingatlan.com csapatánál rendelkezésre áll ahhoz, hogy az érintett területeket jól átlássák.

A dealnek fontos része, hogy

az ügyfeleknek és a hazai munkaerőnek, tehetségeknek egyaránt nagyszerű lehetőséget fog jelenteni, hogy hazai irányítás mellett „alkothassanak”

– emelte ki a vezérigazgató.

A másik területen a Vaterából szerzett tudás és piacismeret, illetve a Jófogáson belül rendelkezésre álló ismeretek összehangolása és a közös stratégiába való megfogalmazása az, ami az előnyükre válhat. „Tehát, bár nagy a portfólió, de mindegyik területen megfelelő szakemberek fogják az irányítást vinni, úgyhogy hiszünk abban, hogy sikerrel tudjuk ezeket tovább vinni” – magyarázta.

Az InfoRádió érdeklődésére Keleti József elmondta, hogy az ingatlan.com-on évi több mint 120 ezer magánszemély és közel 9 ezer ingatlanközvetítő hirdet, és havonta mintegy 3,5 millióan keresik itt a vágyott ingatlanukat. A Használtautó.hu még ennél is látogatottabb a saját kategóriájában, de ez érhető, hiszen autócserére sűrűbben kerül sor, mint ingatlanvásárlása. A Jófogás szintén nem panaszkodhat, így ezen oldalak összessége erőteljes portfóliót ígérnek – ismételte meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×