eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Close up of womans hand typing on computer keyboard in the dark against colourful bokeh in background, working late on laptop at home
Nyitókép: d3sign/Getty Images

A magyar tulajdonosok nagy tervei a Használtautó.hu-nál és a Jófogásnál

Megvásárolta a Használtautó.hu és a Jófogás.hu oldalt működtető Adevinta Classified Media Hungary Kft.-t a magyar tulajdonú ingatlan.com Zrt. A tranzakció lezárását követően két irányítási központtal működő cégcsoport jön létre, amik egyike az ingatlan.com vezérigazgatójának, Keleti Jószefnek az irányítása alatt működik majd.

A tranzakció – miszerint az ingatlan.com Zrt. tulajdonába került a Használtautó.hu, a Jófogás és az Autónavigátor.hu oldalakat képező portfólió egy nagy versenyben – társbefektetőkkel, nevezetesen Várkonyi Balázzsal és Kelemen Gyulával, az Extrém Digital társalapítóival valósulhatott meg – ismertette az InfoRádióban Keleti József.

Az ingatlan.com vezérigazgatójának tájékoztatása szerint, bár a cégstruktúrájuk egyelőre még nem ezt követi le, olyan irányba szeretnének haladni, hogy

két irányítási központ jöjjön létre:

  • ezek egyike alá az ingatlan.com, a Használtautó.hu és az Autónavigátor.hu oldal fog tartozni, amit Keleti József személyesen felügyeli,
  • a másik alá pedig a Jófogás, ami pedig az említett társbefektetők irányítása alatt fog működni, ahogyan már a nyár során az eMAG-ból kivált Vatera is.

A portálokat érintő jövőbeni – akár működési, akár megjelenési – változásokat illetően még nincsenek kész terveik – tette hozzá Keleti József. Átalakításokra, hogy mely területekre kívánnak leginkább fókuszálni, csak a teljes átvilágítást követően kerül majd sor „a már meglévő professzionális csapattal” együttműködve. Változásokat tehát nagy hirtelenjében nem terveznek – fogalmazott Keleti József.

Nagyon örömtelinek nevezet, hogy az üzlet létrejöhetett, miután piacvezető apróhirdetési platformok ritkán cserélnek gazdát. Kitért arra is, hogy miután az ingatlan.com és a Használtautó.hu működése és piaci pozíciója meglehetősen hasonló, úgy érzik: a megfelelő tudás mind az Adevinta Kft.-n belül, mind pedig az ingatlan.com csapatánál rendelkezésre áll ahhoz, hogy az érintett területeket jól átlássák.

A dealnek fontos része, hogy

az ügyfeleknek és a hazai munkaerőnek, tehetségeknek egyaránt nagyszerű lehetőséget fog jelenteni, hogy hazai irányítás mellett „alkothassanak”

– emelte ki a vezérigazgató.

A másik területen a Vaterából szerzett tudás és piacismeret, illetve a Jófogáson belül rendelkezésre álló ismeretek összehangolása és a közös stratégiába való megfogalmazása az, ami az előnyükre válhat. „Tehát, bár nagy a portfólió, de mindegyik területen megfelelő szakemberek fogják az irányítást vinni, úgyhogy hiszünk abban, hogy sikerrel tudjuk ezeket tovább vinni” – magyarázta.

Az InfoRádió érdeklődésére Keleti József elmondta, hogy az ingatlan.com-on évi több mint 120 ezer magánszemély és közel 9 ezer ingatlanközvetítő hirdet, és havonta mintegy 3,5 millióan keresik itt a vágyott ingatlanukat. A Használtautó.hu még ennél is látogatottabb a saját kategóriájában, de ez érhető, hiszen autócserére sűrűbben kerül sor, mint ingatlanvásárlása. A Jófogás szintén nem panaszkodhat, így ezen oldalak összessége erőteljes portfóliót ígérnek – ismételte meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Brutális béremelkedés Magyarországon, de így katasztrofális a helyzet

Brutális béremelkedés Magyarországon, de így katasztrofális a helyzet

Az EU-n belül Magyarországon nőttek a legnagyobb mértékben a munkaerőköltségek 2023 második negyedében az előző év azonos időszakához képest. A mutató egyik összetevőjénél, a béreknél is Magyarországon volt kimutatható a legnagyobb mértékű emelkedés, ami nem is csoda, hiszen az infláció mértéke is nálunk volt a legmagasabb az EU tagországai között a vizsgált időszakban. Ennek hatására pedig nem meglepő, hogy a reálkeresetek nagymértékben csökkennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×