eur:
389.67
usd:
362.69
bux:
67995.88
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Smiling man lying on the couch and shopping online with credit card and laptop
Nyitókép: filadendron/Getty Images

„Történelmi pillanat” a hazai online piactéren

A Használtautó.hu, a Jófogás és az Autónavigátor.hu is magyar tulajdonba került – számolt be az InfoRádiónak az Extreme Digital társalapítója, az ingatlan.com Zrt. alá tartozó Vatera és Jófogás vezérigazgatója.

Egy nagyon hosszadalmas, sok-sok hónapot igénybevevő folyamat végére sikerült pontot tenni a csütörtöki napon, lezárva a tranzakciót – kezdte Várkonyi Balázs. A vezérigazgató elmondása szerint a sokszereplős (főként külföldi multik) versenyben, ami a norvég Adevinta anyacéghez tartozó Használtautó.hu, Autónavigátor.hu és Jófogás weboldalakért folyt, végül az ingatlan.com Zrt.-nek az ajánlata bizonyult a legmegfelelőbbnek, így ismét magyar kézbe kerültek az említett neves portálok, amiket a magyar látogatók előszeretettel használnak a különféle eladásaik során.

Miután a legújabb felmérések szerint a top 10 leglátogatottabb e-kereskedelmi oldal zöme külföldi kézben van, a mostani tranzakció „akár egytörténelmi pillanat is lehet”,

hogy vannak már olyan magyar cégek, amik képesek nemzetközi erőkkel felvenni a harcot, és Magyarországról, lokálisan a magyaroknak szolgáltatni – emelte ki. „A magyar igényeket sokkal jobban figyelembe tudjuk venni, mint egy multinacionális cég, aminek ez csak egy ország a sok közül” – mutatott rá a vezérigazgató, aki szerint nemcsak a magyar vásárlók, hanem azok a magyar munkavállalók is nyernek, akik ebben a szegmensben dolgoznak, vagy kívánnak majd elhelyezkedni.

Várkonyi Balázs azt is hangsúlyozta, hogy miután a kereskedelem jelentős része mára áttolódott az online térbe, mindenkinek fejlődnie kell, a portálokat a legmodernebb technikával kell ellátni, hogy a felhasználók – ide érve akár a kkv-t is – szívesen keresgéljenek, és ezeken keresztül próbálják a portékáikat értékesíteni. „Úgyhogy

a fejlesztések nem állnak meg, folyamatosan zajlanak majd annak érdekében, hogy világszínvonalú weboldalakkal találkozhassanak a vásárlók; Magyarországon, magyar fejlesztők által”

– fogalmazott.

Fontosnak nevezet azt is, hogy az esetlegesen felmerülő problémák orvoslására gyors, magyar nyelvű segítséget, ügyfélszolgálatot kínálnak, amit a jövőben szintúgy tovább fognak fejleszteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×