eur:
389.58
usd:
363.47
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Thibault Penin/Unsplash

Drágul a zenehallgatás a Spotify-on

A reklámmentes, Premium szolgáltatásra előfizetőknek Amerikában átlagosan egy dollárral kell többet adniuk a havi hozzáférésért, mint eddig.

A vállalat szerint megváltozott a piac azóta, hogy a Spotify elindult, az áremelés pedig segíti a céget abban, hogy továbbra is értéket képviselhessenek a zenehallgatók és a művészek felé is - írja a CNBC.

Az Egyesült Államokban a Spotify Premium Individual - azaz egy fő által használható - előfizetésének ára mostantól 10,99 dollárba kerül, szemben a korábbi 9,99 dollárral, a két ember által használható Premium Duo csomag ára pedig 14,99 dollárra változott, szemben a korábbi 12,99 dollárral.

A vállalat Premium Family csomagjának ára a korábbi 15,99 dollárról 16,99 dollárra emelkedett, a diákoknak kínált Student ajánlat előfizetési díja pedig a korábbi 4,99 dollárról 5,99 dollárra nőtt.

A bejelentés hatására a Spotify részvényei 5 százalékot estek hétfő reggel.

A Spotify több más országban is emeli árait, többek között Kanadában, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Mexikóban és Ausztráliában.

A vállalat közölte, hogy a meglévő előfizetőket e-mailben értesítik az árváltozásokról, majd egy hónap türelmi időt kapnak, ami alatt eldönthetik, hogy maradnak-e előfizetők ilyen feltételek mellett is

"Ahogy folyamatosan növekszik a platformunk, frissítjük a prémium árainkat, hogy a változó piaci körülmények között is folyamatosan tudjunk fejlődni" - írta a vállalat a weboldalán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 08:36
×
×
×
×