eur:
388.91
usd:
359.39
bux:
66485.98
2024. február 23. péntek Alfréd
Tambov, Russian Federation - April 04, 2013: Four Kinder Surprise Eggs on grey background. Kinder Surprise manufactured by Italian company Ferrero. Studio Shot. Each Kinder Surprise egg consists of a chocolate shell, a plastic capsule, the contents of said capsule, and an external foil wrap.
Nyitókép: Ekaterina79/Getty Images

Szalmonellafertőzés gyanúja miatt megint eltűnhet a polcokról egy népszerű édesség

Ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonella-fertőzés gyanúja miatt.

A La Libre Belgique című francia nyelvű belga lap internetes oldalán közölte, hogy a szalmonellafertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították.

A Ferrero olasz édességgyártó csoportnak a belgiumi Arlonban található üzemét eddig nem hagyta el olyan termék, amely fertőzött lenne – olvasható a cikkben. Tavaly hasonló fertőzés miatt állították le a termelést a gyárban.

Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, a termelés a teljes üzemben leállt.

A következő két hétben a gyár területét fertőtlenítik.

A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis „egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív” – tudatta. A napilap azt írta, A Ferrero honlapja szerint július 6. óta állítják le ideiglenesen „a gyártósorok egy-egy részét”, miután az ellenőrzések szalmonellafertőzést mutattak ki.

A Ferrero Arlonban található csokoládéüzeme tavaly április elején állt le, egy már decemberben azonosított szalmonellafertőzés miatt. Az ott készült valamennyi csokoládéterméket (Kinder meglepetés, Schoko-bon, minitojás) visszahívták. A gyár 2022. június elején indulhatott újra három hónapos tesztidőszakra, rendkívül szigorú higiéniai felügyelet mellett.

Címlapról ajánljuk
Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Növekszenek a leköszönő holland miniszterelnök, Mark Rutte esélyei arra, hogy a hivatalából októberben távozó Jens Stoltenberget váltsa a NATO főtitkári tisztségében. Washington és London után Berlin is hivatalosan bejelentette, hogy a holland jobboldali liberális politikus jelölését támogatja. Az új főtitkár megválasztásához ugyanakkor szükség van valamennyi tagállam támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Gyengülve fordul a hétvégére a forint

Gyengülve fordul a hétvégére a forint

Tegnap a reggeli erősödést követően már 386,5-nél is járt a forint az euróval szemben, estére azonban visszagyengült a magyar deviza. A reggeli órák pénteken nem hoztak nagyobb elmozdulásokat a devizapiacon, aztán kora délelőtt hirtelen 1 egységet gyengült a magyar deviza. Délután ugyan erősödgetett a magyar fizetőeszköz, de késő délutánra gyorsan visszagyengült a forint. A hét utolsó kereskedési napján a gazdasági események sem tartogattak nagy izgalmakat, bár a KSH által reggel közölt foglalkoztatottsági adatai elvették a forint erejét, a Német ifo-index viszont nem mozgatta meg a piacokat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×