eur:
389.54
usd:
361.84
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Tambov, Russian Federation - April 04, 2013: Four Kinder Surprise Eggs on grey background. Kinder Surprise manufactured by Italian company Ferrero. Studio Shot. Each Kinder Surprise egg consists of a chocolate shell, a plastic capsule, the contents of said capsule, and an external foil wrap.
Nyitókép: Ekaterina79/Getty Images

Szalmonellafertőzés gyanúja miatt megint eltűnhet a polcokról egy népszerű édesség

Ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonella-fertőzés gyanúja miatt.

A La Libre Belgique című francia nyelvű belga lap internetes oldalán közölte, hogy a szalmonellafertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították.

A Ferrero olasz édességgyártó csoportnak a belgiumi Arlonban található üzemét eddig nem hagyta el olyan termék, amely fertőzött lenne – olvasható a cikkben. Tavaly hasonló fertőzés miatt állították le a termelést a gyárban.

Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, a termelés a teljes üzemben leállt.

A következő két hétben a gyár területét fertőtlenítik.

A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis „egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív” – tudatta. A napilap azt írta, A Ferrero honlapja szerint július 6. óta állítják le ideiglenesen „a gyártósorok egy-egy részét”, miután az ellenőrzések szalmonellafertőzést mutattak ki.

A Ferrero Arlonban található csokoládéüzeme tavaly április elején állt le, egy már decemberben azonosított szalmonellafertőzés miatt. Az ott készült valamennyi csokoládéterméket (Kinder meglepetés, Schoko-bon, minitojás) visszahívták. A gyár 2022. június elején indulhatott újra három hónapos tesztidőszakra, rendkívül szigorú higiéniai felügyelet mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×